Page 39 - Manual - Food processor G21 Vitality - Promesso
P. 39

Výroba klobás (obrázek B/C)


                                          B


                             10         11      19      15B      14












                                          C

                             10         11       15C    15A      14








        1.  Umístěte nástavec (15c) na hřídel šneku.
        2.  Vložte nástavce na výrobu klobás (15a nebo 15b) do uzávěru. Nástavec 15a je na tlustější
        klobásy a nástavec 15b je na tenčí klobásy.
        3.  Uzávěr utěsněte na krytku šneku.
        4.  Vezměte si střívko a na konci udělejte uzel.
        5.  Plnící tác a plnící hrdlo naplňte masem.
        6.  Zopakujte kroky 4-7 tak, jako je popsáno v části “ Výroba mletého masa“.
        7.  Rozemletou masovou směsí můžete plnit střívka klobás.
        8.  Až první klobása dosáhne požadované délky, pomocí prstů stlačte maso a zavažte konec
        střívka. Jednou nebo dvakrát klobásou otočte kolem její osy.
        Poznámka:
        •  Na mletí masa jsou vhodné rychlosti 1-4.
        •  Přístroj by neměl pracovat déle než 10 minut. Po 10 minutách práce jej nechejte 10 minut
        vychladnout.
        •  Dokud nemáte dost zkušeností, přístroj můžete pokaždé vypnout po naplnění každé klobásy.
        Proveďte krok 8. Potom mlýnek znovu zapněte.
        •  Pokud jste se rozhodli použít pravé střívko, před použitím jej nechejte na chvilku namočit ve
        vodě.
        •  Dávejte si pozor, střívko by mělo být naplněné “volně“, aby se při vaření či smažení neprotrhlo.
   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44