Page 39 - Manual - Food processor G21 Vitality - Promesso
P. 39
Výroba klobás (obrázek B/C)
B
10 11 19 15B 14
C
10 11 15C 15A 14
1. Umístěte nástavec (15c) na hřídel šneku.
2. Vložte nástavce na výrobu klobás (15a nebo 15b) do uzávěru. Nástavec 15a je na tlustější
klobásy a nástavec 15b je na tenčí klobásy.
3. Uzávěr utěsněte na krytku šneku.
4. Vezměte si střívko a na konci udělejte uzel.
5. Plnící tác a plnící hrdlo naplňte masem.
6. Zopakujte kroky 4-7 tak, jako je popsáno v části “ Výroba mletého masa“.
7. Rozemletou masovou směsí můžete plnit střívka klobás.
8. Až první klobása dosáhne požadované délky, pomocí prstů stlačte maso a zavažte konec
střívka. Jednou nebo dvakrát klobásou otočte kolem její osy.
Poznámka:
• Na mletí masa jsou vhodné rychlosti 1-4.
• Přístroj by neměl pracovat déle než 10 minut. Po 10 minutách práce jej nechejte 10 minut
vychladnout.
• Dokud nemáte dost zkušeností, přístroj můžete pokaždé vypnout po naplnění každé klobásy.
Proveďte krok 8. Potom mlýnek znovu zapněte.
• Pokud jste se rozhodli použít pravé střívko, před použitím jej nechejte na chvilku namočit ve
vodě.
• Dávejte si pozor, střívko by mělo být naplněné “volně“, aby se při vaření či smažení neprotrhlo.