Page 37 - Manual - Food processor G21 Vitality - Promesso
P. 37
Recepty
Piškot (základní recept), rychlost 3-4
Ingredience:
250 g změklého másla nebo margarínu, 250 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 špetka soli, 4 vejce, 500 g
polohrubé mouky, 1 balíček kypřícího prášku, cca 1/8 litru mléka.
Postup:
Mouku a zbývající ingredience dejte do míchací mísy, směs míchejte míchačem po 30 sekund na úroveň 1, poté
přibližně 3 minuty na úroveň 3. Vymažte pečící formu nebo do ní dejte pečící papír. Naplňte směsí a dejte péct.
Předtím než těsto vyndáte z trouby, vyzkoušejte, jestli je hotové. Píchněte do středu těsta ostrou jehlicí. Pokud se
na jehlici nepřilepila žádná směs, těsto je upečené. Těsto vyklopte na tác a nechejte jej vychladnout.
Pečení: elektrická trouba - horní a spodní ohřev 175-200°C
plynová trouba – úroveň 2-3
Čas pečení: 50-60 minut
Záleží na chuti, tento recept se může pozměnit, například můžete přidat 100 g rozinek, oříšků, nebo strouhané
čokolády. Ve skutečnosti, je možností mnohem více.
Pečivo se lněným semínkem, rychlost 1-2
Ingredience:
500-550 g mouky, 50 g lněných semínek, 3/8 litru mléka, 1 kostka droždí (40 g), 100 g nízko tučného tvarohu, 1
čajovou lžičku soli, 2 čajové lžičky vody na potření.
Postup:
Lněná semínka namočte v 1/8 litru mléka nebo ve vlažné vodě. Zbývající vlažnou vodu (1/4 litru) nalijte do mí-
chací mísy, rozdrolte droždí a dejte jej do vody a zamíchejte hnětacím hákem na úroveň 2. Droždí musí být úplně
rozpuštěné. Do míchací mísy nasypte mouku, lněná semínka, sůl a tvaroh. Důkladně míchejte na úroveň 1, poté
přepněte na úroveň 2 a pokračujte v míchání dalších 3-5 minut. Směs přikryjte a nechejte kynout na teplém místě
45-60 minut. Poté směs ještě jednou důkladně promíchejte a vyndejte z mísy a z těsta vytvořte 16 rohlíků. Pečící
plech vyložte vlhkým pečícím papírem. Rohlíky vložte na plech a nechejte vykynout 15 minut. Potřete je vlažnou
vodou a dejte péct.
Pečení: elektrická trouba - horní a spodní ohřev 200-220°C (předehřejte na 5 minut),
plynová trouba – úroveň 2-3
Čas pečení: 30-40 minut
Čokoládový krém, rychlost 5-6
Ingredience:
200 ml smetany, 150 g polo hořké čokoládové polevy, 3 vejce, 50-60 g cukru, 1 špetka soli, 1 balíček vanilkového
cukru, 1 polévková lžíce koňaku nebo rumu, nastrouhaná čokoláda nebo čokoládové vločky.
Postup:
V míchací míse ušlehejte pomocí metly smetanu, dokud nebude tuhá. Smetanu vyndejte z mísy a nechejte ji
vychladnout. Rozehřejte čokoládovou polevu podle instrukcí na balíčku nebo v mikrovlnné troubě 3 minuty na
600 W. Mezitím v míchací míse ušlehejte vejce s cukrem, vanilkových cukrem, rumem a solí, pomocí metly šle-
hejte na úroveň 3 do pěny. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a míchejte na úroveň 5-6. Trochu ušlehané smetany
si nechejte na ozdobu. Přidejte zbývající smetanový krém do směsi a krátce míchejte pomocí pulzního míchání.
Servírujte dobře vychlazené.