Page 37 - Manual - Food processor G21 Vitality - Promesso
P. 37

Recepty
        Piškot (základní recept), rychlost  3-4
        Ingredience:
        250 g změklého másla nebo margarínu, 250 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 špetka soli, 4 vejce, 500 g
        polohrubé mouky, 1 balíček kypřícího prášku, cca 1/8 litru mléka.
        Postup:
        Mouku a zbývající ingredience dejte do míchací mísy, směs míchejte míchačem po 30 sekund na úroveň 1, poté
        přibližně 3 minuty na úroveň 3. Vymažte pečící formu nebo do ní dejte pečící papír. Naplňte směsí a dejte péct.
        Předtím než těsto vyndáte z trouby, vyzkoušejte, jestli je hotové. Píchněte do středu těsta ostrou jehlicí. Pokud se
        na jehlici nepřilepila žádná směs, těsto je upečené. Těsto vyklopte na tác a nechejte jej vychladnout.
        Pečení:        elektrická trouba - horní a spodní ohřev 175-200°C
                       plynová trouba – úroveň 2-3
        Čas pečení: 50-60 minut
        Záleží na chuti, tento recept se může pozměnit, například můžete přidat 100 g rozinek, oříšků, nebo strouhané
        čokolády. Ve skutečnosti, je možností mnohem více.
        Pečivo se lněným semínkem, rychlost 1-2
        Ingredience:
        500-550 g mouky, 50 g lněných semínek, 3/8 litru mléka, 1 kostka droždí (40 g), 100 g nízko tučného tvarohu, 1
        čajovou lžičku soli, 2 čajové lžičky vody na potření.
        Postup:
        Lněná semínka namočte v 1/8 litru mléka nebo ve vlažné vodě. Zbývající vlažnou vodu (1/4 litru) nalijte do mí-
        chací mísy, rozdrolte droždí a dejte jej do vody a zamíchejte hnětacím hákem na úroveň 2. Droždí musí být úplně
        rozpuštěné. Do míchací mísy nasypte mouku, lněná semínka, sůl a tvaroh. Důkladně míchejte na úroveň 1, poté
        přepněte na úroveň 2 a pokračujte v míchání dalších 3-5 minut. Směs přikryjte a nechejte kynout na teplém místě
        45-60 minut. Poté směs ještě jednou důkladně promíchejte a vyndejte z mísy a z těsta vytvořte 16 rohlíků. Pečící
        plech vyložte vlhkým pečícím papírem. Rohlíky vložte na plech a nechejte vykynout 15 minut. Potřete je vlažnou
        vodou a dejte péct.
        Pečení:        elektrická trouba - horní a spodní ohřev 200-220°C (předehřejte na 5 minut),
                       plynová trouba – úroveň 2-3
        Čas pečení: 30-40 minut

        Čokoládový krém, rychlost 5-6
        Ingredience:
        200 ml smetany, 150 g polo hořké čokoládové polevy, 3 vejce, 50-60 g cukru, 1 špetka soli, 1 balíček vanilkového
        cukru, 1 polévková lžíce koňaku nebo rumu, nastrouhaná čokoláda nebo čokoládové vločky.
        Postup:
        V míchací míse ušlehejte pomocí metly smetanu, dokud nebude tuhá. Smetanu vyndejte z mísy a nechejte ji
        vychladnout. Rozehřejte čokoládovou polevu podle instrukcí na balíčku nebo v mikrovlnné troubě 3 minuty na
        600 W. Mezitím v míchací míse ušlehejte vejce s cukrem, vanilkových cukrem, rumem a solí, pomocí metly šle-
        hejte na úroveň 3 do pěny. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a míchejte na úroveň 5-6. Trochu ušlehané smetany
        si nechejte na ozdobu. Přidejte zbývající smetanový krém do směsi a krátce míchejte pomocí pulzního míchání.
        Servírujte dobře vychlazené.
   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42