Page 36 - Manual - Food processor G21 Vitality - Promesso
P. 36
Používání míchací mísy
1. Míchací mísu umístěte do držáku a otočte jí ke směru LOCK (zámek), dokud nezapadne na
své místo.
2. Abychom zvedli rameno, zmáčkněte tlačítko (5). Rameno se nyní zvedne nahoru.
3. Zasaďte požadovaný nástroj vložením nahoru do hnací hřídele a uzamkněte závlačku v hřídeli
otočením doprava.
4. Nyní vložte vaše suroviny. Nádobu nepřeplňujte – maximální množství surovin je 2 Kg.
5. Sklopte rameno pomocí tlačítka (5).
6. Zapojte hlavní zástrčku do 230 V/50 Hz bezpečnostní zásuvky.
7. Zapněte přístroj, použijte rychlostní úrovně mezi 1-6 (záleží na směsi).
8. Pro provoz přerušujícího míchání (hnětení v krátkých intervalech), zapněte knoflík do pozice
“PULSE“. Knoflík musí být držen v této pozici podle požadované délky hnětení. Když je knoflík
uvolněn, vrátí se automaticky do pozice “0“.
Nastavení rychlostí a použití hnětacího háku na méně než 2 Kg směsi
Rychlost Použití Druh směsi
1-2 Hnětací hák Těžká směs (např. chléb, pečivo)
3-4 Míchací metla Středně těžká směs (např. těsto na palačinky, pečivo)
5-6 Šlehací metla Lehká směs (např. krémy, sníh, šodó)
Pulzování Šlehací metla Interval (např. míchání sněhu, těsta na pečivo)
Poznámka:
• Maximální provozní čas: Těžké směsi, nemíchejte déle než 10 minut, poté přístroj nechejte
vychladnout dalších 10 minut.
• Na tekuté směsi použijte víko, aby nestříkaly ven.
9. Po uhnětení/míchání otočte knoflík (6) zpátky do pozice “0“, jakmile se směs zformovala do
koule. Poté vyndejte hlavní zástrčku ze zásuvky.
10. Zmáčkněte tlačítko (5) a rameno se zvedne.
11. Nyní můžete špachtlí nebo stěrkou vyndat směs z mísy.
12. Míchací mísu můžete vyndat otočením doleva.
13. Umyjte příslušenství tak, jak je popsáno v části “Čištění“.