Page 15 - Manual – Grill G21 – Oregon Montana
P. 15

První použití
        První rozdělání ohně
        Je důležité zapálit malý oheň zhruba na 30 minut, aby se varná deska správně usadila. Během
        výroby byl střed desky lehce stlačen. Dbejte, aby byl oheň opravdu malý, v opačném případě se
        deska může ohnout až příliš.
        Jaký olej použít
        Při běžném použití je nejlepší použít rostlinný olej. První 2–3 použití grilu ale doporučujeme olivový
        olej,  který  má  nižší  bod  zakouření  a  pomůže  varné  desce  získat  pěkný  hnědo-černý  odstín.
        Po  několika  prvních  použitích  můžete  začít  používat  oleje  s  vyšším  bodem  zakouření,  jako  je
        slunečnicový olej.
        Čas potřebný k zahřátí varné desky
        Venkovní teplota je důležitým faktorem pro dobu potřebnou ke správnému zahřátí varné desky.
        Tato doba se může pohybovat od 25–30 minut na jaře a v létě do 45–60 minut na podzim a v zimě.
        Varná deska má tloušťku 10 mm, takže ke správnému zahřátí desky je třeba opravdu pořádný
        oheň.
        Odstranění původní vrstvy z výroby z varné desky
        Jakmile  je  varná  deska  opravdu  dobře  nahřátá,  pokapejte  ji  olivovým  olejem  a  rozetřete  jej
        kuchyňskou utěrkou. Olivový olej se smísí s továrním olejem a umožní jeho snadné odstranění.
        Pokud se olivový olej nalije na desku, která není řádně zahřátá, uvolní se lepkavá černá hmota,
        kterou nelze snadno odstranit. 2–3x pokapejte desku olivovým olejem, poté vzniklou vrstvu na
        desce seškrábněte stěrkou. Varná deska je čistá a připravená k použití, jakmile z ní začne slézat
        pouze béžová hmota. Ještě jednou ji pokapejte olivovým olejem, rozprostřete a můžete začít vařit.
        Udržování ohně
        V  závislosti  na  povětrnostních  podmínkách  a  venkovní  teplotě  dosáhne  varná  deska  teploty
        kolem 300 °C na vnitřním okraji a kolem 200 °C na vnějším okraji. Chcete-li tak učinit, vytvořte
        oheň pomocí výše uvedené metody dřevěného srubu. Jakmile dřevo správně hoří, rozložte žhavé
        uhlíky pod okraje varné desky a doprostřed přidejte nové dřevo kůrou nahoru. Proces opakujte po
        celou dobu grilování. Pokud fouká vítr, bude varná deska nejžhavější ve směru větru. Můžete to
        kompenzovat zatlačením více žhavých uhlíků opačným směrem.
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20