Page 13 - Manual – Grill G21 – Oregon Montana
P. 13

CZ

        Děkujeme, že jste si zakoupili náš produkt.
        Před použitím tohoto produktu si přečtěte tento návod, abyste mohli naplno využívat přednosti
        tohoto produktu a předešli případnému zranění nebo poškození kvůli nesprávné manipulaci.
        BEZPEČNOSTNÍ POKYNY A PŘÍPRAVA GRILU
        •  Vzhledem ke značné hmotnosti prvků by vybalení a umístění grilu měly provádět alespoň dvě
        osoby.
        •  Abyste zabránili poškození na okrajích ocelové varné desky, nekutálejte ji, abyste s ní pohnuli.
        Pokud by k poškození okrajů kutálením došlo, nemohli byste desku už v budoucnu dobře očistit
        špachtlí.
        •  Zatímco koroze je stále povrchní, prvky z cortenové oceli mohou způsobit oranžové skvrny na
        oblečení, kůži a povrchu, na kterém stojí. Při dešti může z grilu stékat i korozivní voda, která může
        trvale zašpinit světlé kamenné nebo dřevěné povrchy.
        •  Nejlepší je umístit varnou desku na podstavu ve dvou lidech. Umístěte ji na podstavu, a pokud
        nesedí  vodorovně,  jemně  ji  pootáčejte,  dokud  se  deska  do  podstavy  kompletně  neusadí.  Při
        pokládání  varné  desky  doporučujeme  používat  rukavice,  aby  nedošlo  ke  zranění.  Buďte  také
        opatrní, abyste si neušpinili oblečení, když se dotýkáte částí z cortenové oceli.
        •  Upozornění: Černé grily jsou náchylnější k poškození během montáže a používání kvůli své
        povrchové úpravě.
        •  Gril umístěte pouze na tvrdý, rovný, stabilní a žáruvzdorný povrch.
        •  Nepoužívejte  čistý  alkohol,  benzín  nebo  jiné  chemické  látky  při  zakládání  ohně.  Je  to  velmi
        nebezpečné a může to ovlivnit potraviny na varné desce.
        •  Nikdy nenechávejte gril během používání bez dozoru.
        •  Během používání grilu, a dokud po použití nevychladne, udržujte děti a domácí zvířata mimo
        dosah grilu.
        •  Gril nikdy nepoužívejte uvnitř nebo v částečně/zcela uzavřeném prostoru. Případný přebytek
        nebezpečných výparů může vést k otravě oxidem uhelnatým.
        •  Ujistěte se, že v okolí grilu nejsou žádné hořlavé materiály.
        •  Při použití exotického tvrdého dřeva použijte pouze malé množství najednou. Množství tepla
        generovaného tímto typem dřeva je takové, že velké množství použitého dřeva současně způsobí
        deformaci varné desky.
        •  Popel může zůstat velmi horký po dlouhou dobu, někdy i několik dní. Proto jej vždy dávejte do
        prázdného pozinkovaného kbelíku a před likvidací jej přelijte vodou, aby byl popel zcela zakrytý.
        Teprve poté popel vyhoďte do běžné popelnice.
        •  Oheň nikdy nehaste vodou.
   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18