Page 29 - Kuchařka – G21 Vitality – Vánoční cukroví a menu
P. 29
Skořicová srdíčka
Ingredience:
• 100 g mandlí • 1 polévková lžíce mleté skořice • čokoláda s obsahem kakaa minimálně
• 100 g celozrnné špaldové mouky • 30 ml extra panenského olivového oleje 70 %
• 50 ml datlového sirupu
Postup:
Mandle vložte do mixéru a rozmixujte do hladka. Mandlovou mouku vložte do mísy a
přidejte špaldovou mouku, skořici, olivový olej a datlový sirup. Vypracujte hladké těsto.
Pokud by bylo těsto sypké, přidejte trochu vody. Pomocí vykrajovátka vykrajujte
srdíčka, která skládejte na pečící papír. Předehřejte si troubu na 180 °C a pečte 8 -
10 minut. Srdíčka nechejte vychladnout a poté je polijte rozpuštěnou čokoládou.
Náš tip:
Srdíčka můžete slepit zdravou marmeládou nebo karobovou
pomazánkou.