Page 29 - Kuchařka – G21 Vitality – Vánoční cukroví a menu
P. 29

Skořicová srdíčka

       Ingredience:

       • 100 g mandlí                      • 1 polévková lžíce mleté skořice   • čokoláda s obsahem kakaa minimálně
       • 100 g celozrnné špaldové mouky    •  30 ml extra panenského olivového oleje  70 %
       • 50 ml datlového sirupu
       Postup:
       Mandle  vložte  do  mixéru  a  rozmixujte  do  hladka.  Mandlovou  mouku  vložte  do  mísy  a
       přidejte špaldovou mouku, skořici, olivový olej a datlový sirup. Vypracujte hladké těsto.
       Pokud  by  bylo  těsto  sypké,  přidejte  trochu  vody.  Pomocí  vykrajovátka  vykrajujte
       srdíčka, která skládejte na pečící papír. Předehřejte si troubu na 180 °C a pečte 8 -
       10 minut. Srdíčka nechejte vychladnout a poté je polijte rozpuštěnou čokoládou.

                  Náš tip:
                  Srdíčka můžete slepit zdravou marmeládou nebo karobovou
                  pomazánkou.
   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34