Page 19 - Kuchařka – Multifunkční fritéza G21 – Inovation
P. 19

Suroviny



                                                       •  krůtí řízky
                                                        •  mouka
                                                         •  vejce
                                                      •  strouhanka
                                              •  sůl a další libovolné koření
                                                       •  brambory
                                                         •  máslo
                                                         •  mléko


                                                       Postup


                         Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do fritézy G21
                         Inovation. Osolíme a vaříme je na program Steam 20 minut při 180
                          °C. Dle velikosti kostiček možná bude třeba program pustit znovu
                                            zhruba na dalších 10-15 minut.


                          Uvařené brambory přesypeme do hrnce, přidáme máslo a mléko a
                               pomocí mixéru/šťouchadla uděláme bramborovou kaši.


                          Řízky z obou stran osolíme a obalíme je v trojobalu (pro lepší chuť
                          můžeme do mouky přidat libovolné sušené bylinky nebo například
                         sladkou papriku či grilovací koření). Grilovací mřížku horkovzdušné
                          fritézy G21 Inovation potřeme olejem, aby se nám řízky nepřilepily.


                        Takto připravené řízky vyskládáme na grilovací mřížku a smažíme při
                         180 °C na program Air Fry po dobu 15 minut. V polovině času řízky
                                                        otočíme.


                           TIP: Pro zlatavou a křupavou kůrku je třeba obalené řízky
                           omastit – doporučujeme nalít olej do malého rozprašovače a
                           řízky před smažením postříkat.
   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24