Page 22 - Kuchařka – G21 Vitality – Vánoční cukroví a menu
P. 22

Datlové pusinky

       Ingredience:

       • 150 g sušených datlí              • 30 g třtinového cukru             • 100 g vlašských ořechů
       • 50 g sušených meruněk             • 2 bílky                           • 20 g pistácií
       Postup:
       Bílky ušlehejte na tuhý sníh, do kterého opatrně vmíchejte nasekané vlašské ořechy a pistácie,
       nakrájené datle a meruňky a třtinový cukr. Lžičkou tvarujte pusinky a skládejte je na pečící
       papír. Předehřejte si troubu na 150 °C a pečte přibližně 5 - 10 minut do zlatova.

                  Náš tip:
                  Pro ozvláštnění chuti do bílků můžete přidat například lněná nebo
                  chia semínka a goji.
   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27