Page 22 - Manual – Chamber vacuum sealer G21 – Virtuous
P. 22

Srovnání doby trvanlivosti
              Potraviny     Vakuové skladování    Vakuové skladování    Typické
                              v mrazničce      v chladničce       skladování
          Čerstvé hovězí a     1-3 roky          1 měsíc         1-2 týdny
          telecí maso
          Mleté maso            1 rok            1 měsíc         1-2 týdny
          Čerstvé vepřové      2-3 roky         2-4 týdny         1 týden
          maso
          Čerstvé ryby          2 roky           2 týdny          3-4 dny
          Čerstvá drůbež       2-3 roky         2-4 týdny         1 týden
          Uzené maso            3 roky         6-12 týdnů        2-4 týdny
          Čerstvé produkty,    2-3 roky         2-4 týdny        1-2 týdny
          blanšírované
          Čerstvé ovoce        2-3 roky          2 týdny          3-4 dny
          Tvrdé sýry           6 měsíců        6-12 týdnů         2-4 dny
          Krájené lahůdkové   nedoporučuje se  6-12 týdnů        1-2 týdny
          maso
          Čerstvé těstoviny    6 měsíců         2-3 týdny         1 týden




        Údržba
        Před čištěním odpojte napájecí kabel. Pravidelně čistěte zařízení vlhkým hadříkem a jemným
        mýdlem.

        Řešení problémů

        Zařízení se nezapne
        Ujistěte se, že je napájecí kabel zapojený do zásuvky. Zkontrolujte, zda není napájecí kabel
        přetržený a roztřepený. Pokud je napájecí kabel poškozený, zařízení nepoužívejte.
        Nedostatečné vakuovací výsledky při vakuování se sáčkem
        Doba vakuování/svařování je krátká.
        - Nastavte vyšší dobu vakuování a svařování a proces opakujte.
        Pro správné vakuování a svařování musí být otvor sáčku uvnitř vakuové komory. Pokud balíte do
        sáčků z role, ujistěte se, že je první svár úplný a správný.
        Vakuový sáček po uzavření ztrácí vakuum
        Ostré potraviny/předměty mohou sáček proděravět. Abyste tomu zabránili, zakryjte ostré hrany
        papírovou utěrkou a vakuujte v novém sáčku.
        Z některých druhů ovoce a zeleniny se mohou uvolňovat plyny, pokud nejsou před balením
        řádně blanšírovány nebo zmrazeny. Pokud se domníváte, že se potraviny začaly kazit, vyhoďte
        je. Pokud se potraviny ještě nezačaly kazit, okamžitě je spotřebujte. V případě pochybností
        potravinu zlikvidujte.
   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27