Page 20 - Manual – Chamber vacuum sealer G21 – Virtuous
P. 20
Bezpečnostní opatření
Zapojte napájecí kabel do zásuvky – zařízení přejde do pohotovostního režimu, na displeji se
zobrazí „OFF“.
Stiskněte tlačítko Power/Stop , zařízení přejde do pohotovostního pracovního stavu, na
displeji se zobrazí „ON“.
Pokud se na displeji po stisknutí tlačítka Power/Stop zobrazí „CLO“, zařízení je
v ochranném režimu. Pro pokračování otevřete víko. Pokud víko nejde otevřít, stiskněte na
2-3 sekundy tlačítko Power/Stop .
Vakuování se sáčky
Abyste prodloužili životnost vakuové svářečky, doporučujeme mezi jednotlivými těsněními
udělat alespoň 20sekundovou pauzu.
Vyberte vakuový sáček správné velikosti a vložte do něj potraviny, jež chcete vakuovat. Mezi
potravinami a horním koncem sáčku by mělo být alespoň 5 cm volného místa, aby došlo ke
správnému svaření.
Stiskněte tlačítko Seal a poté pomocí tlačítek a zvolte dobu svařování (s programy
Smart vac a Customized vac stačí tento krok provést jednou, zařízení si nastavení zapamatuje).
Volba režimu vakua Smart vac nebo Customized
Pokud používáte režim Smart Vacuum, stiskněte tlačítko Smart Vac/Bag size a vyberte
odpovídající velikost sáčku (L, M, S).
Pokud používáte režim Customized Vacuum , stiskněte tlačítko Customized Vac a poté
pomocí tlačítek a nastavte požadovanou dobu vakuování.
Sáček s potravinami vložte naplocho do vakuové komory, horní okraj sáčku nasaďte na svářecí
drát a svorky nasuňte do ústí sáčku. Ústí sáčku by mělo být čisté, suché a bez nečistot.
Zavřete víko a jemně jej stiskněte po dobu 2-3 vteřin. Zařízení automaticky spustí vakuovací program.
Po dokončení programu zařízení třikrát zapípá a automaticky se uvolní víko. Vyjměte zavakuované
potraviny, zkontrolujte svár a uložte je do chladničky nebo mrazničky.
Poznámka: Správný svár je čirý. Pokud je svár skvrnitý nebo neúplný, prodlužte dobu svařování.
Pokud je svár bílý nebo mléčný, zkraťte dobu svařování.