Page 21 - Manual – Vacuum sealer G21 – Nefrit
P. 21

Instrukce
        Jak vakuovat a těsnit se sáčky
         1.  Zvolte vhodnou velikost sáčku, vložte do něj potraviny a ujistěte se, že potraviny jsou od kraje
            sáčku alespoň 2,5 cm.
         2.  Otevřete víko a položte okraj sáčku do nádržky na kapalinu v komoře.
         3.  Zavřete víko, jemně zatlačte na jeho okraje a zamkněte jej.
         4.  Zapněte přístroj. Světelný indikátor se rozsvítí a spotřebič je ve standby módu.
         5.  Zmáčkněte tlačítko start a zařízení spustí automatický proces vakuování a svařování sáčku.
            (Výchozí  nastavení  těsnění jsou  4 vteřiny.  Pokud je  třeba tuto  dobu  změnit, udělejte  tak
            pomocí tlačítka Seal Time – viz bod 8 přechozího odstavce.)
         6.  Po dokončení procesu uslyšíte pípnutí.
         7.  Uvolněte víko stisknutím západek na obou jeho koncích.
         8.  Zkontrolujte utěsnění.
        Poznámka:  Čistý  svár  těsnění  poznáte  tak,  že  při  řádném  prohlédnutí  je  průhledný.  Jakmile
        ve sváru vidíte skvrnky, je nekompletní nebo bílý, odstraňte část se svárem a opakujte proces
        vakuování a utěsnění.
        Jak vakuovat s rolí
         1.  Otevřete víko spotřebiče,nadzvedněte řezač sáčků, vytáhněte z  role požadovanou délku
            sáčku. Vraťte řezač do původní polohy, pevně zmáčkněte a uřízněte fólii.
         2.  Otevřete víko spotřebiče, konec uříznuté fólie umístěte do vakuovací komory a zavřete víko.
         3.  Zapněte spotřebič, zmáčkněte tlačítko On/Off. Světelný indikátor se rozsvítí, doba svařování
            sáčku je nastavená pomocí tlačítka Seal Time (nastavení doby svařování viz bod 8. Seal Time
            v předchozí části manuálu). Zmáčkněte tlačítko Seal, čímž dojde ke svaření jednoho konce
            sáčku.
         4.  Po dokončení vložte potraviny do sáčku.
         5.  Dál postupujte stejně jako v bodě „Jak vakuovat a svařovat se sáčky“.

        Pokyny k vakuování pomocí vakuovacích sáčků
         1.  Ne všechny typy sáčků jsou vhodné pro tento typ vakuovače. Ujistěte se, že používáte sáčky,
            které umožňují odsátí vzduchu potřebné pro vakuování.
         2.  Měkké potraviny a jídla, u kterých je třeba zachovat tvar, se před vakuováním musí nejprve
            zamrazit.
         3.  Polévky nebo dušené maso před vakuováním zamrazte buď v nějaké nádobě, nebo misce
            na led.
         4.  Vakuovací sáčky je možné vařit, ohřívat v mikrovlnce a použít opakovaně. Nepoužívejte ale
            sáček znovu, pokud jste v něm předtím vakuovali čerstvou rybu nebo mastné pokrmy.

        Použití s vakuovací nádobou
        Používejte pouze nádoby, které byly k vakuování navrženy. V opačném případě může dojít k jejich
        prasknutí.
         1.  Vložte potraviny do nádoby a ujistěte se, že její víko je suché a těsnění víka naprosto čisté.
            Pozor na přeplnění nádoby – nikdy nádobu nenaplňujte víc, než je uvedená čára Max.
         2.  Nádobu zavřete a víko řádně upevněte. Poté otočte knoflík do pozice „Vacuum“.
         3.  Zapněte spotřebič, zmáčkněte tlačítko On/Off, světelný indikátor se rozsvítí. Zmáčkněte
            tlačítko Marinate pro výběr marinovacího módu nebo zmáčkněte tlačítko Accessory pro výběr
            příslušenství.
         4.  Otevřete víko vakuovače, vyjměte nádržku na kapalinu v komoře.
   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26