Page 21 - Manual – Vacuum sealer G21 – Nefrit
P. 21
Instrukce
Jak vakuovat a těsnit se sáčky
1. Zvolte vhodnou velikost sáčku, vložte do něj potraviny a ujistěte se, že potraviny jsou od kraje
sáčku alespoň 2,5 cm.
2. Otevřete víko a položte okraj sáčku do nádržky na kapalinu v komoře.
3. Zavřete víko, jemně zatlačte na jeho okraje a zamkněte jej.
4. Zapněte přístroj. Světelný indikátor se rozsvítí a spotřebič je ve standby módu.
5. Zmáčkněte tlačítko start a zařízení spustí automatický proces vakuování a svařování sáčku.
(Výchozí nastavení těsnění jsou 4 vteřiny. Pokud je třeba tuto dobu změnit, udělejte tak
pomocí tlačítka Seal Time – viz bod 8 přechozího odstavce.)
6. Po dokončení procesu uslyšíte pípnutí.
7. Uvolněte víko stisknutím západek na obou jeho koncích.
8. Zkontrolujte utěsnění.
Poznámka: Čistý svár těsnění poznáte tak, že při řádném prohlédnutí je průhledný. Jakmile
ve sváru vidíte skvrnky, je nekompletní nebo bílý, odstraňte část se svárem a opakujte proces
vakuování a utěsnění.
Jak vakuovat s rolí
1. Otevřete víko spotřebiče,nadzvedněte řezač sáčků, vytáhněte z role požadovanou délku
sáčku. Vraťte řezač do původní polohy, pevně zmáčkněte a uřízněte fólii.
2. Otevřete víko spotřebiče, konec uříznuté fólie umístěte do vakuovací komory a zavřete víko.
3. Zapněte spotřebič, zmáčkněte tlačítko On/Off. Světelný indikátor se rozsvítí, doba svařování
sáčku je nastavená pomocí tlačítka Seal Time (nastavení doby svařování viz bod 8. Seal Time
v předchozí části manuálu). Zmáčkněte tlačítko Seal, čímž dojde ke svaření jednoho konce
sáčku.
4. Po dokončení vložte potraviny do sáčku.
5. Dál postupujte stejně jako v bodě „Jak vakuovat a svařovat se sáčky“.
Pokyny k vakuování pomocí vakuovacích sáčků
1. Ne všechny typy sáčků jsou vhodné pro tento typ vakuovače. Ujistěte se, že používáte sáčky,
které umožňují odsátí vzduchu potřebné pro vakuování.
2. Měkké potraviny a jídla, u kterých je třeba zachovat tvar, se před vakuováním musí nejprve
zamrazit.
3. Polévky nebo dušené maso před vakuováním zamrazte buď v nějaké nádobě, nebo misce
na led.
4. Vakuovací sáčky je možné vařit, ohřívat v mikrovlnce a použít opakovaně. Nepoužívejte ale
sáček znovu, pokud jste v něm předtím vakuovali čerstvou rybu nebo mastné pokrmy.
Použití s vakuovací nádobou
Používejte pouze nádoby, které byly k vakuování navrženy. V opačném případě může dojít k jejich
prasknutí.
1. Vložte potraviny do nádoby a ujistěte se, že její víko je suché a těsnění víka naprosto čisté.
Pozor na přeplnění nádoby – nikdy nádobu nenaplňujte víc, než je uvedená čára Max.
2. Nádobu zavřete a víko řádně upevněte. Poté otočte knoflík do pozice „Vacuum“.
3. Zapněte spotřebič, zmáčkněte tlačítko On/Off, světelný indikátor se rozsvítí. Zmáčkněte
tlačítko Marinate pro výběr marinovacího módu nebo zmáčkněte tlačítko Accessory pro výběr
příslušenství.
4. Otevřete víko vakuovače, vyjměte nádržku na kapalinu v komoře.