Page 19 - Manual – Sous vide G21 – Trofeo
P. 19

Výhody vaření při nízké teplotě
        Při vakuovém nízkoteplotním vaření není jídlo v přímém kontaktu se vzduchem a vodou, takže
        nedochází ke ztrátě živin v potravinách nebo infiltraci škodlivých látek. Vakuové vaření navíc
        umožňuje vaření s velmi malým množstvím oleje nebo kompletně bez něj.

        Distribuce tepla při vaření je rovnoměrná, chuť rovnoměrně proniká do jídla a barva jídla
        zůstává zachována. Ve srovnání s troubou a plynovým sporákem se šetří energie a nedochází
        ke kouřovému znečištění kuchyně. Sous-vide vaření také umožňuje vařit různé potraviny díky
        vakuovému balení každé z nich.

        K pomalému vakuovému vaření nepotřebujete zvláštního kuchaře ani speciální kuchařské
        dovednosti. Připravit zdravé a chutné jídlo podle receptu zvládnete i sami. Vařit můžete podle
        nastavené teploty a času na základě daného receptu.
        Díky přesné regulaci teploty a času nedochází ke spálení ani vysušení potravin v důsledku
        přehřátí, zejména u potravin vařených při středních a nízkých teplotách.


        Příprava pro vakuové vaření při nízké teplotě
          •  Vakuová svářečka  –  k zajištění vakua, zabraňujícího vniknutí vzduchu nebo kapaliny.
           Využijte naši vakuovačku se zabudovaným zásobníkem na fólii, řezačkou a duální pumpou
           G21 Nefrit nebo vakuovačku s duální pumpou G21 Onyx.
          •  Vakuovací folie - pro zabalení a důkladné utěsnění potravin tak, aby dovnitř nemohl
           proniknout žádný vzduch nebo kapalina. Ujistěte se, že folie je odolná teplotám až do   
           100 °C.
          •  Kontejner pro SousVide/vodní lázeň - nejdříve do kontejneru/vodní lázně vložte stojan G21
           pro rozdělení potravin, poté kontejner/vodní lázeň naplňte dostatečným množstvím vody
           a kontrolujte teplotu při vaření. Také se ujistěte, že kontejner/nádrž na vodní lázeň je odolná
           teplotám až do 100 °C.

        Chcete o sous-vide vaření vědět víc? Všechny informace i užitečné tipy k sous-vide vaření
        a vakuování naleznete na www.penta.cz/vse-o-sous-vide.html.
   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24