Page 26 - Manual – Food Dehydrator G21 – Mistral
P. 26

Tabulka přípravy ovoce
                                                           Doba
                                                  Stav po         Doporučená
           Produkt            Příprava                     sušení
                                                 vysušení          teplota (°C)
                                                           (hod.)
                    Okrájejte, odstraňte jádřinec
         Jablka                                  Měkké      5 - 6      55
                    a nakrájejte na plátky nebo kolečka.
                    Očistěte, nakrájejte na plátky nebo
         Meruňky                                 Měkké     12 - 38     60
                    půlky.
         Banány     Oloupejte a nakrájejte na plátky.  Křupavé   8 - 38  55
         Bobulovité   Jahody nakrájejte na plátky, jiné   Žádná   8 - 26  55
         plody      bobule nechejte celé.        vlhkost
         Třešně     Vypeckujte.                  Tuhé       8 - 34     60
         Brusinky   Nasekejte nebo sušte celé.   Měkké      6 - 26     60
         Datle      Vypeckujte a nakrájejte na plátky.  Tuhé  6 - 26   60
         Fíky       Nakrájejte na plátky.        Tuhé       6 - 26     60
         Hroznové   Sušte celé.                  Měkké      8 - 38     60
         víno
         Nektarinky  Nakrájejte na půlky, sušte kůrou dolu.  Měkké  8 - 26  60
                    Rozpulte nebo nakrájejte na čtvrtky.
         Broskve                                 Měkké     10 - 34     60
                    Sušte nakrojenou stranou nahoru.
         Hrušky     Oloupejte a nakrájejte.      Měkké      8 - 30     60
         Bylinky /   Nakrájejte na plátky, nasekejte nebo   Žádná   6 - 10  40
         šípky      sušte celé.                  vlhkost

        Výroba sušeného hovězího masa
        Nejdůležitější je správný výběr masa. Vyberte kvalitní maso a odstraňte všechen přebývající tuk
        a tkáně. Tuk snižuje schopnost masa k vysušení.
        Aby se Vám maso snadněji krájelo, vložte jej na 30 minut do mrazáku, poté jej otočte a ponechejte
        v mrazáku na dalších 15 minut. Maso krájejte po vlákně na slabé plátky.
        Maso si před sušením naložte alespoň na 3 hodiny, nejlépe jej nechejte naložené přes noc.
        Maso můžete osolit, opepřit, okořenit nebo posypat sušeným česnekem nebo cibulí.
        Marinované plátky usušte papírovou utěrkou a umístěte je na plata (je nutné maso pořádně osušit
        a chránit tím přístroj). Maso sušte, dokud jeho struktura není lehce ohebná. Sušení masa zabere
        6 až 16 hodin. Sušené hovězí maso by mělo být lehce žvýkavé, ne křehké.
        Marináda na hovězí maso
          •  ½ hrnečku sojové omáčky          •  rozmačkaný stroužek česneku
          •  2 polévkové lžíce hnědého cukru  •  2 polévkové lžíce kečupu
          •  ½  hrnečku worchesterové omáčky  •  1¾ čajové lžičky soli
          •  ½  čajové lžičky cibulového prášku  •  ½ čajové lžičky pepře
   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31