Page 26 - Manual – Food Dehydrator G21 – Mistral
P. 26
Tabulka přípravy ovoce
Doba
Stav po Doporučená
Produkt Příprava sušení
vysušení teplota (°C)
(hod.)
Okrájejte, odstraňte jádřinec
Jablka Měkké 5 - 6 55
a nakrájejte na plátky nebo kolečka.
Očistěte, nakrájejte na plátky nebo
Meruňky Měkké 12 - 38 60
půlky.
Banány Oloupejte a nakrájejte na plátky. Křupavé 8 - 38 55
Bobulovité Jahody nakrájejte na plátky, jiné Žádná 8 - 26 55
plody bobule nechejte celé. vlhkost
Třešně Vypeckujte. Tuhé 8 - 34 60
Brusinky Nasekejte nebo sušte celé. Měkké 6 - 26 60
Datle Vypeckujte a nakrájejte na plátky. Tuhé 6 - 26 60
Fíky Nakrájejte na plátky. Tuhé 6 - 26 60
Hroznové Sušte celé. Měkké 8 - 38 60
víno
Nektarinky Nakrájejte na půlky, sušte kůrou dolu. Měkké 8 - 26 60
Rozpulte nebo nakrájejte na čtvrtky.
Broskve Měkké 10 - 34 60
Sušte nakrojenou stranou nahoru.
Hrušky Oloupejte a nakrájejte. Měkké 8 - 30 60
Bylinky / Nakrájejte na plátky, nasekejte nebo Žádná 6 - 10 40
šípky sušte celé. vlhkost
Výroba sušeného hovězího masa
Nejdůležitější je správný výběr masa. Vyberte kvalitní maso a odstraňte všechen přebývající tuk
a tkáně. Tuk snižuje schopnost masa k vysušení.
Aby se Vám maso snadněji krájelo, vložte jej na 30 minut do mrazáku, poté jej otočte a ponechejte
v mrazáku na dalších 15 minut. Maso krájejte po vlákně na slabé plátky.
Maso si před sušením naložte alespoň na 3 hodiny, nejlépe jej nechejte naložené přes noc.
Maso můžete osolit, opepřit, okořenit nebo posypat sušeným česnekem nebo cibulí.
Marinované plátky usušte papírovou utěrkou a umístěte je na plata (je nutné maso pořádně osušit
a chránit tím přístroj). Maso sušte, dokud jeho struktura není lehce ohebná. Sušení masa zabere
6 až 16 hodin. Sušené hovězí maso by mělo být lehce žvýkavé, ne křehké.
Marináda na hovězí maso
• ½ hrnečku sojové omáčky • rozmačkaný stroužek česneku
• 2 polévkové lžíce hnědého cukru • 2 polévkové lžíce kečupu
• ½ hrnečku worchesterové omáčky • 1¾ čajové lžičky soli
• ½ čajové lžičky cibulového prášku • ½ čajové lžičky pepře