Page 25 - Manual – Food Dehydrator G21 – Mistral
P. 25
Tabulka přípravy zeleniny
Doba
Stav po Doporučená
Produkt Příprava sušení
vysušení teplota (°C)
(hod.)
Artyčoky Nakrájejte a 10 minut povařte. Křehké 6 - 14 60
Nakrájejte na kousky. Konce chřestu
Chřest Křehké 6 - 14 50
bývají chutnější.
Fazole Nakrájejte a krátce povařte. Křehké 8 - 26 60
Řepa Oloupejte a odstraňte kořeny. Křehké 8 - 26 60
Růžičková
kapusta Odkrojte stonek, nakrájejte na půlky. Křupavé 8 - 30 50
Brokolice Nakrájejte a na 3 - 5 min povařte. Křehké 6 - 14 50
Hlávkové zelí Nakrájejte na proužky. Tuhé 6 - 14 50
Povařte do měkka. Nakrájejte na
Mrkev Tuhé 6 - 12 55
plátky.
Květák Povařte a nakrájejte. Tuhé 6 - 16 55
Celer Nakrájejte na plátky. Křehké 6 - 14 55
Pažitka Nasekejte. Křehké 6 - 10 50
Okurka Oloupejte a nakrájejte na plátky. Tuhé 6 - 18 50
Lilek/dýně Oloupejte a nakrájejte na plátky. Křehké 6 - 18 50
Česnek Odstraňte slupku a nakrájejte. Křehké 6 - 16 50
Čili papričky Sušte celé. Tuhé 6 - 14 50
Nakrájejte na plátky, nasekejte nebo
Houby Tuhé 6 - 14 50
sušte celé.
Cibule Nakrájejte na plátky nebo nasekejte. Křehké 8 - 14 60
Hrášek Povařte 3 - 5 min. Křehké 8 - 14 55
Nakrájejte na plátky, odstraňte
Papriky Křehké 4 - 14 55
semena.
Brambory / Nakrájejte na plátky nebo na kostky
Batáty a 8 - 10 minut povařte. Křehké 6 - 18 55
Žádná
Rebarbora Odstraňte slupku a nakrájejte. 6 - 38 55
vlhkost
Špenát Napařte, dokud nezměkne. Křehké 6 - 16 50
Odstraňte slupku, nakrájejte na
Rajčata Křehké 6 - 24 55
plátky nebo na půlky.
Cuketa Nakrájejte na plátky. Křehké 6 - 18 55