Page 25 - Manual – Food Dehydrator G21 – Mistral
P. 25

Tabulka přípravy zeleniny
                                                           Doba
                                                 Stav po           Doporučená
           Produkt            Příprava                     sušení
                                                 vysušení          teplota (°C)
                                                           (hod.)
         Artyčoky    Nakrájejte a 10 minut povařte.  Křehké   6 - 14   60
                     Nakrájejte na kousky. Konce chřestu
         Chřest                                  Křehké    6 - 14      50
                     bývají chutnější.
         Fazole      Nakrájejte a krátce povařte.  Křehké  8 - 26      60
         Řepa        Oloupejte a odstraňte kořeny.   Křehké  8 - 26    60
         Růžičková
         kapusta     Odkrojte stonek, nakrájejte na půlky.  Křupavé  8 - 30  50
         Brokolice   Nakrájejte a na 3 - 5 min povařte.  Křehké  6 - 14  50
         Hlávkové zelí  Nakrájejte na proužky.   Tuhé      6 - 14      50
                     Povařte do měkka. Nakrájejte na
         Mrkev                                   Tuhé      6 - 12      55
                     plátky.
         Květák      Povařte a nakrájejte.       Tuhé      6 - 16      55
         Celer       Nakrájejte na plátky.       Křehké    6 - 14      55
         Pažitka     Nasekejte.                  Křehké    6 - 10      50
         Okurka      Oloupejte a nakrájejte na plátky.  Tuhé  6 - 18   50
         Lilek/dýně  Oloupejte a nakrájejte na plátky.  Křehké  6 - 18  50
         Česnek      Odstraňte slupku a nakrájejte.  Křehké  6 - 16    50
         Čili papričky  Sušte celé.              Tuhé      6 - 14      50
                     Nakrájejte na plátky, nasekejte nebo
         Houby                                   Tuhé      6 - 14      50
                     sušte celé.
         Cibule      Nakrájejte na plátky nebo nasekejte.  Křehké  8 - 14  60
         Hrášek      Povařte 3 - 5 min.          Křehké    8 - 14      55
                     Nakrájejte na plátky, odstraňte
         Papriky                                 Křehké    4 - 14      55
                     semena.
         Brambory /   Nakrájejte na plátky nebo na kostky
         Batáty      a 8 - 10 minut povařte.     Křehké    6 - 18      55
                                                 Žádná
         Rebarbora   Odstraňte slupku a nakrájejte.        6 - 38      55
                                                 vlhkost
         Špenát      Napařte, dokud nezměkne.    Křehké    6 - 16      50
                     Odstraňte slupku, nakrájejte na
         Rajčata                                 Křehké    6 - 24      55
                     plátky nebo na půlky.
         Cuketa      Nakrájejte na plátky.       Křehké    6 - 18      55
   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30