Page 11 - Manual – Gril G21 – Panama
P. 11

10. Gril skladujte na místě, které není přístupné dětem a zvířatům. Během používání nenechávejte
             gril bez dozoru.
          11. Pokud chcete během provozu přidat další dřevěné uhlí a/nebo dřevo do grilu, buďte velmi
             opatrní.
          12. Neskladujte a nepoužívejte gril v blízkosti hořlavých látek nebo na místech, kde se mohou
             vyskytovat hořlavé výpary.
          13. Pod grilem neskladujte hořlavé látky.
          14. Výšku roštu na dřevěné uhlí nastavujte pouze s  maximální opatrností, rukojeť se během
             provozu zahřívá.
          15. Během provozu se gril značně zahřívá. Aby nedošlo k popálení, mějte na paměti následující:
            •  Nehýbejte s grilem
            •  Stabilizujte gril tak, aby se nemohl samovolně pohybovat
            •  Při práci noste žáruvzdorné rukavice
            •  Dodržujte bezpečnostní pokyny
            •  Nenoste volné oblečení a rozpuštěné vlasy, mohly by přijít do styku s grilem
          16. Kontrolujte častěji plnicí množství v nádobě na zachycování tuku a vyprázdněte ji, když je plná
             do tří čtvrtin. Věnujte pozornost skutečnosti, že gril a sběrná nádoba jsou horké.
          17. Během grilování by mohl tuk z masa kápnout na uhlí a vznítit se. Pokud k tomu dojde, zavřete
             víko, abyste plameny potlačili. K hašení nikdy nepoužívejte kapaliny.
          18. Otevřením víka může náhlý silný přívod kyslíku způsobit žíhací plameny. Pokud chcete víko
             otevřít, dávejte pozor, aby vaše ruce, tělo a obličej byly v dostatečné vzdálenosti od plamenů
             a možných horkých par.
          19. Nezatěžujte rošty více než šest kilogramů.
          20. Nepřekračujte teplotu 260 °C. Nenechte žhavé uhlíky nebo kousky dřeva přijít do styku se
             stěnami grilu; mohlo by to poškodit kov a/nebo povlak na stěnách.
          21. Při montáži a provozu grilu buďte velmi opatrní, abyste předešli poranění o ostré hrany grilu.
          22. Při větrných podmínkách byste měli gril skladovat a provozovat v chráněném prostoru.
          23. Uzavřete víko, větrací otvory a víko komína, abyste oheň uhasili.
          24. Uhlíky a popel nenechávejte bez dozoru v grilu. Než budete moci odejít od grilu, musíte z grilu
             odstranit veškeré zbývající uhlíky a popel. Umístěte je do nehořlavé kovové nádoby a zcela
             zalijte vodou. Nechte zalité po dobu 24 hodin.
          25. Již použité uhlí a popel by měly být skladovány v bezpečné vzdálenosti od jiných předmětů
             nebo hořlavých materiálů.
          26. Zalejte oblast pod grilem a kolem něj vodou, abyste uhasili uhlíky, které během provozu mohly
             z grilu vypadnout.
          27. Po každém použití gril důkladně vyčistěte, abyste prodloužili jeho životnost. Na povrchy
             můžete také použít tenkou vrstvu stolního oleje, abyste zajistili další ochranu proti korozi.
          28. Vzhledem k hmotnosti grilu byste měli být při přemisťování spotřebiče opatrní.
          29. Během provozu grilu se doporučuje mít k dispozici připravený hasicí přístroj.
          30. Příslušenství a/nebo připojovací díly, které nebyly speciálně pro tento výrobek vyvinuty,
             by neměly být používány v kombinaci s tímto grilem. To může vést ke zranění osob nebo
             poškození grilu.
          31. Před prvním použitím grilu odstraňte všechny nálepky a štítky ze všech částí grilu.
          32. Zlikvidujte obalový materiál podle pokynů místní správy.
   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16