Page 23 - Manual – Multifunctional fryer G21 – Inovation
P. 23

Příprava před prvním použitím
         1.  Odstraňte veškerý obalový materiál.
         2.  Vytáhněte fritézu a odstraňte bublinkovou fólii.
         3.  Očistěte vařící plochy teplou vodou, otřete boky a dno zařízení vlhkým hadříkem
            namočeným v čisticím prostředku. Fritéza je připravena k použití až po jejím úplném
            vyschnutí.
         4.  Fritézu postavte na vodorovný a pevný povrch.
         5.  Kolem fritézy by měl být vyhrazen dostatek místa, aby mezi ní a ostatními předměty byla
            zajištěna vzdálenost alespoň 10 cm.

        Poznámka: Před prvním použitím fritézu předehřejte po dobu 5 minut s funkcí „Air Fry“, aby
        se odstranily zbytkové výpary.
        Při prvním použití můžete cítit zvláštní zápach, což je normální jev, nikoli porucha.
        Použití
         1.  Vložte jídlo na rošt.
         2.  Správně umístěte jídlo na rošt podle výšky jídla a ujistěte se, že jídlo nepřesahuje výšku
            fritézy.
         3.  Vložte rošt do nádoby a tu vložte do fritézy. Nastavte požadovanou teplotu podle receptu
            nebo osobních preferencí.
         4.  Pokud používáte funkci „Steam“ nebo „Steam Roast“ a nabídku „Chicken“ nebo „Rice“,
            musíte vyjmout nádrž na vodu na přední straně zařízení a přidat dostatek čisté vody.
        Poznámka: Zajistěte, aby byla nádrž na vodu během montáže zcela zasunuta do zařízení,  
        aby bylo zajištěno normální a plynulé čerpání vody.
        Kroky k použití
         1.  Krátkým stisknutím tlačítka “Function” vyberte požadovanou funkci/nabídku. Během
            procesu přepínání se rozsvítí kontrolka vybrané funkce/nabídky.
         2.  Určete, jak dlouho bude trvat vaření ingrediencí. Krátkým stisknutím tlačítka „Time +“
            a „Time -“ vstoupíte do režimu úpravy času a upravíte čas. Dlouhým stisknutím můžete
            rychle přidat nebo odečíst čas. O 1 minutu/stisknutí v rozmezí 1-30 minut;
            o 2 minuty/stisknutí v rozmezí 30-60 minut (maximální rozsah nastavení času: 1-60 minut).
         3.  Potvrďte teplotu potřebnou k vaření ingrediencí. Krátkým stisknutím tlačítek „teplota +“
            a „teplota -“ vstoupíte do režimu úpravy teploty a upravíte teplotu. Dlouhým stisknutím
            můžete rychle přidat nebo odečíst teplotu. Rozsah nastavení smažení: 30-200 °C, vaření:
            100-200 °C, pára: 80-110 °C (pro zajištění efektu správného a rovnoměrného vaření byla
            teplota vaření interně fixována pro funkce na hranolky, kuře a rýži, tudíž teplota není
            nastavitelná, ale čas lze nastavit v omezeném rozsahu).
         4.  Po určení teploty a času potřebného k vaření ingrediencí klepněte na ovládacím panelu
            na tlačítko „Start/Cancel“. Zbývající pracovní doba se standardně zobrazí na displeji po
            zahájení práce.
         5.  Když uslyšíte zvukové upozornění a na obrazovce se zobrazí “End”, znamená to, že vaření
            bylo dokončeno. V tomto okamžiku vyjměte nádobu z fritézy a položte ji na tepelně odolný
            povrch.
        Poznámka: Když se v pracovním procesu otevře víko, zobrazí se chybová hláška “E11”
        doprovázená zvukovým upozorněním. Upozornění označuje, že víko je aktuálně otevřené
        a vaření bude pozastaveno. Chcete-li upozornění vypnout, zavřete víko nebo zrušte proces
        vaření.
   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28