Page 20 - Manual – Multifunctional fryer G21 – Inovation
P. 20

Bezpečnostní instrukce:
         1.  Během pracovního procesu se zařízení zahřívá. Oblasti označené jako „horká plocha“
            pomocí symbolu        jsou během vaření horké – nedotýkejte se jich, abyste zabránili
            popálení.
         2.  Tento výrobek není určen k používání osobami (včetně dětí) s tělesným, smyslovým nebo
            mentálním postižením nebo s nedostatkem zkušeností a znalostí pro jeho používání, pokud
            na ně není dohlíženo osobou odpovědnou za jejich bezpečnost nebo pokud o správném
            užívání zařízení nebyli poučeny. Ujistěte se, že si děti s tímto zařízením nehrají.
         3.  Před použitím zařízení musí být odstraněn veškerý obalový materiál, aby během použití
            nedošlo k požáru nebo aby zařízení nezpůsobilo uživateli popáleniny.
         4.  Před zapojením k napájecímu zdroji zkontrolujte, zda je v souladu s místním napájecím
            napětím.
         5.  Ujistěte se, že zařízení připojujete k řádně uzemněné zásuvce.
         6.  Je přísně zakázáno používat zařízení k vaření pokrmů jiným způsobem než parním vařením,
            grilováním nebo fritováním.
         7.  Před vypojením napájecího kabelu ze zástrčky se ujistěte, že máte suché ruce, aby nedošlo
            k úrazu elektrickým napětím.
         8.  Zařízení provozujte pouze na vodorovném a pevném povrchu. Je zakázáno zařízení
            provozovat na kobercích, ručníkách, plastech, papírech a jakýchkoliv jiných hořlavých
            materiálech.
         9.  Nepokládejte toto zařízení na nestabilní, vlhký, horký nebo velmi hladký povrch, který nemá
            tepelně odolnou vrstvu.
         10. Nepoužívejte v prostředí s únikem plynu a únikem elektrického proudu, aby nedošlo
            k požáru nebo úrazu.
         11. Nepoužívejte v blízkosti hořlavých materiálů, jako jsou záclony či utěrky, aby nedošlo
            k požáru.
         12. Nenechávejte zařízení pracovat bez dozoru, v případě spálení přísad může vzniknout požár.
         13. Pokud je zařízení používáno, měl by kolem něj zůstat dostatek místa a měl by být ponechán
            prostor alespoň 10 cm od okolních předmětů, aby výpary z vaření nekontaminovaly nábytek
            nebo aby nezpůsobily požár.
         14. Zajistěte, aby napájecí kabel nepřicházel do styku s ostrými hranami, drsnými hranami,
            jinými ostrými předměty nebo předměty s vysokým povrchovým teplem, aby nedošlo
            k úniku elektřiny a úrazu elektrickým proudem nebo k požáru.
         15. Během pracovního procesu se nedotýkejte horkého povrchu a vnitřku spotřebiče, aby
            nedošlo k opaření.
         16. Spotřebič nesmí být dlouho vyhříván prázdný (bez přísad), aby nedošlo k samovznícení
            a jiným zraněním a ztrátám na majetku. Nepoužívejte nepřetržitě déle než 3 hodiny.
         17. Při používání je přísně zakázáno vkládat do spotřebiče papír, plasty a jiné hořlavé materiály,
            aby nedošlo k požáru.
         18. Do ohřívače neumisťujte uzavřené nádoby, sklo nebo věci, které by mohly vlivem tepla
            explodovat, aby nedošlo k úrazu nebo poškození majetku.
         19. Ujistěte se, že se jídlo během používání nedotýká vnitřní stěny. Nepečte příliš velké
            potraviny, jinak by mohlo dojít ke vzniku kouře, potažmo požáru.
         20. Když pečete kyselé přísady s pH nižším než 5 (např. ocet nebo citronová šťáva),
            nezapomeňte je zabalit do alobalu.
         21. Spotřebič bude během pracovního procesu produkovat vysokou teplotu a páru. Nedotýkejte
            se jej rukama ani se k němu nepřibližujte obličejem. Při otevírání víka spotřebiče buďte
            obzvláště opatrní. Z fritézy může vyjít horká pára, proto dávejte pozor, abyste se neopařili.
   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25