Page 23 - Manual – Vacuum sealer G21 – Nefrit
P. 23

Údržba
         1.  Ujistěte se, že s vakuovačem pracujete na rovném a čistém povrchu.
         2.  Nezavírejte západky bezprostředně po vakuování. Mohlo by dojít k  poškození těsnícího
            drátku či pásky.
         3.  Před čištěním přístroj vypojte ze zásuvky a nechte jej vychladnout.
         4.  Pro čištění použijte šetrný prostředek, aby nedošlo k poškrábání vakuovače.
         5.  Zbytky potravin nebo šťávy, které zůstanou v komoře, odstraňte pomocí mokrého ubrousku.
         6.  Ujistěte se před každým dalším použitím vakuovače, že je kompletně suchý.

        Řešení problémů
          Kód
         chyby          Důvod chyby                   Vyřešení problému
                                            1. Zkontrolujte, zda je víko zavřené
               Při procesu vakuování a těsnění se
         E1                                 2. Zkontrolujte, zda je těsnící jednotka
               neuzavře mikro spínač.
                                            správně sestavena.
         E2    Motor spotřebiče se vypne.   Nechte spotřebič vychladnout na 30 minut.
               Zařízení je příliš často v módu Seal/
         E3    Impulse Seal (více než 25x během 5   Nechte spotřebič vychladnout na 20 minut.
               minut).
        Vakuovač se nechce zapnout
         1.  Ujistěte se, že je řádně zapojený v síti.
         2.  Zkontrolujte, zda není poškozený napájecí kabel.

        Vakuovač sáček úplně neutěsní nebo nedojde k automatickému zavaření
         1.  Zkontrolujte, zda je konec sáčku řádně umístěn v komoře.
         2.  Zkontrolujte, zda není uvolněné těsnění.
         3.  Zkontrolujte, zda je těsnící jednotka správně sestavena.
         4.  Zkontrolujte, že je víko zamčené.
         5.  Zkontrolujte, jestli sáček není někde protržený. Snadno to zjistíte, když sáček ponoříte do
            vody a při jeho zmáčknutí se objeví bublina. V tomto případě použijte jiný sáček.
        Ze zavakuovaného sáčku uniká vakuum
         1.  Zkontrolujte svár sáčku – viz poznámka v odstavci Jak vakuovat a svařovat se sáčky. Pokud
            je svár poškozený, odstřihněte jej a sáček znovu zavakuujte.
         2.  Zkontrolujte, zda na vakuovaných potravinách není přebytek olejů či tekutin. Pokud ano,
            použijte jiný sáček. Pokud je jídlo šťavnaté, doporučujeme jej před vakuováním zamrazit.
        Problém s utěsněním sáčku
         1.  Pauza mezi utěsňováním jednotlivých sáčků by měla vždy být minimálně 20 vteřin.
         2.  Nerovnosti, mastnota či nežádoucí tekutiny na konci sáčku mohou bránit jeho utěsnění.







                 Česká verze návodu je přesným překladem originálního návodu výrobce.
          Fotografie použité v manuálu jsou pouze ilustrační a nemusí se přesně shodovat s výrobkem.
   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28