Page 30 - Manual – Gas Grill G21 – Oklahoma BBQ
P. 30

Čištění a údržba
        UPOZORNĚNÍ: Veškeré čištění a údržba grilu by měla být prováděna, až když je gril vychladlý a
        je odpojený od tlakové láhve.

        Čištění
        „Vypálení“ grilu po každém použití (přibližně 15 minut) zredukuje zbytky jídla na minimum.
        Vnější povrch
        Používejte jar nebo jedlou sodu a teplou vodu. čisticí prostředky lze použít pouze na ochranné
        části grilu (kryty, atd.), nikdy ne na grilovací rošt. Po použití čisticího prostředku opláchněte
        důkladně čistou vodou.
        Spodní část grilu
        Zbytky odstraňte za použití kartáče, škrabky nebo čistící podložky, poté opláchněte jarovou vodou.
        Opláchněte čistou vodou a nechejte uschnout.
        Dřevěné části
        Omyjte jemným hadříkem a teplou mýdlovou vodou, poté opláchněte čistou vodou. Nepoužívejte
        čisticí prostředky, odmašťovadla ani jiné silné agresivní čističe na gril, ani jeho dřevěné části.

        Grilovací rošt
        Použijte pouze vodu s jarem. Zbytky jídla poté seškrábejte jemnou škrabkou nebo kartáčkem a
        setřete houbičkou či hadříkem.

        Plynový hořák
        •  Vypněte plyn, do polohy OFF, na ovládacím knoflíku a odpojte tlakovou láhev.
        •  Odstraňte rošt. Vyčistěte hořák měkkým kartáčem a otřete hadříkem.
        •  Ucpaná a zanesená místa opatrně vyčistěte pomocí drátu (např. otevřené sponky na papíry)
          nebo profoukněte vzduchem.
        •  Pohledem zkontrolujte, zda na sobě nemá hořák nějaké drobné trhlinky či jiná poškození. Pokud
          ano, neprodleně jej vyměňte za nový. Poškozené hořáky rozhodně nepoužívejte.
        Pokud měníte starý hořák za nový, ujistěte se, že jste jej instalovali správně a zda je správně
        připevněn na vnitřní straně přívodu hořáku a umístěn na plynovém ventilu.
   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35