Page 21 - Manual – Vacuum sealer G21 – Onyx
P. 21
Instrukce
Jak vakuovat a svařovat se sáčky
1. Zvolte vhodnou velikost sáčku, vložte do něj potraviny a ujistěte se, že potraviny jsou od kraje
sáčku alespoň 2,5 cm.
2. Otevřete víko a položte okraj sáčku do nádržky na kapalinu v komoře.
3. Zavřete víko, jemně zatlačte na jeho okraje a zamkněte jej.
4. Zapněte přístroj. Světelný indikátor se rozsvítí a spotřebič je ve standby módu.
5. Zmáčkněte tlačítko Auto/Stop – spotřebič automaticky začne vakuování a následné svařování
sáčku, světýlko svítí červeně.
6. Po dokončení procesu uslyšíte pípnutí.
7. Uvolněte víko stisknutím západek na obou jeho koncích.
8. Zkontrolujte svaření sáčku.
Poznámka: Čistý svár těsnění poznáte tak, že při řádném prohlédnutí je průhledný. Jakmile
ve sváru vidíte skvrnky, je nekompletní nebo bílý, odstraňte část se svárem a opakujte proces
vakuování a svařování.
Jak vakuovat s rolí
1. Ustřihněte z role požadovanou délku sáčku.
2. Otevřete víko spotřebiče, konec uříznuté fólie umístěte do vakuovací komory a zavřete víko.
3. Zapněte spotřebič. Světelný indikátor se rozsvítí a spotřebič přejde do standby módu.
4. Zmáčkněte tlačítko Seal – dojde ke svaření jednoho konce sáčku.
5. Po dokončení vložte potraviny do sáčku.
6. Dál postupujte stejně jako v bodě „Jak vakuovat a svařovat se sáčky“.
Pokyny k vakuování pomocí vakuovacích sáčků
1. Ne všechny typy sáčků jsou vhodné pro tento typ vakuovače. Ujistěte se, že používáte sáčky,
které umožňují odsátí vzduchu potřebné pro vakuování.
2. Měkké potraviny a jídla, u kterých je třeba zachovat tvar, se před vakuováním musí nejprve
zamrazit.
3. Polévky nebo dušené maso před vakuováním zamrazte buď v nějaké nádobě, nebo misce
na led.
4. Vakuovací sáčky je možné vařit, ohřívat v mikrovlnce a použít opakovaně. Nepoužívejte ale
sáček znovu, pokud jste v něm předtím vakuovali čerstvou rybu nebo mastné pokrmy.
Použití s vakuovací nádobou
Používejte pouze nádoby, které byly k vakuování navrženy. V opačném případě může dojít k jejich
prasknutí.
1. Vložte potraviny do nádoby a ujistěte se, že její víko je suché a těsnění víka naprosto čisté.
Pozor na přeplnění nádoby – nikdy nádobu nenaplňujte víc, než je uvedená čára Max.
2. Nádobu zavřete a víko řádně upevněte. Poté otočte knoflík do pozice „Vacuum“.
3. Zapněte vakuovač – přístroj bude v standby módu.
4. Otevřete víko vakuovače, vyjměte nádržku na kapalinu z vakuovací komory.
5. Pomocí hadice připojte vakuovač k vakuovací nádobě.
6. Zmáčkněte tlačítko Accessory a jemně zmáčkněte víko nádoby, dokud se v nádobě nevytvoří
podtlak. To poznáte tak, že knoflíček na víku vakuovací nádoby se zacvakne.
7. Po dokončení vakuování se proces sám ukončí. Odpojte hadici a knoflík na víku nádoby
otočte do pozice „Lock“. Nádobu skladujte v lednici.