Page 21 - Manual – Vacuum sealer G21 – Onyx
P. 21

Instrukce
        Jak vakuovat a svařovat se sáčky
         1.  Zvolte vhodnou velikost sáčku, vložte do něj potraviny a ujistěte se, že potraviny jsou od kraje
            sáčku alespoň 2,5 cm.
         2.  Otevřete víko a položte okraj sáčku do nádržky na kapalinu v komoře.
         3.  Zavřete víko, jemně zatlačte na jeho okraje a zamkněte jej.
         4.  Zapněte přístroj. Světelný indikátor se rozsvítí a spotřebič je ve standby módu.
         5.  Zmáčkněte tlačítko Auto/Stop – spotřebič automaticky začne vakuování a následné svařování
            sáčku, světýlko svítí červeně.
         6.  Po dokončení procesu uslyšíte pípnutí.
         7.  Uvolněte víko stisknutím západek na obou jeho koncích.
         8.  Zkontrolujte svaření sáčku.
        Poznámka: Čistý svár těsnění  poznáte tak, že při řádném prohlédnutí je průhledný.  Jakmile
        ve sváru vidíte skvrnky, je nekompletní nebo bílý, odstraňte část se svárem a opakujte proces
        vakuování a svařování.
        Jak vakuovat s rolí
         1.  Ustřihněte z role požadovanou délku sáčku.
         2.  Otevřete víko spotřebiče, konec uříznuté fólie umístěte do vakuovací komory a zavřete víko.
         3.  Zapněte spotřebič. Světelný indikátor se rozsvítí a spotřebič přejde do standby módu.
         4.  Zmáčkněte tlačítko Seal – dojde ke svaření jednoho konce sáčku.
         5.  Po dokončení vložte potraviny do sáčku.
         6.  Dál postupujte stejně jako v bodě „Jak vakuovat a svařovat se sáčky“.
        Pokyny k vakuování pomocí vakuovacích sáčků
         1.  Ne všechny typy sáčků jsou vhodné pro tento typ vakuovače. Ujistěte se, že používáte sáčky,
            které umožňují odsátí vzduchu potřebné pro vakuování.
         2.  Měkké potraviny a jídla, u kterých je třeba zachovat tvar, se před vakuováním musí nejprve
            zamrazit.
         3.  Polévky nebo dušené maso před vakuováním zamrazte buď v nějaké nádobě, nebo misce
            na led.
         4.  Vakuovací sáčky je možné vařit, ohřívat v mikrovlnce a použít opakovaně. Nepoužívejte ale
            sáček znovu, pokud jste v něm předtím vakuovali čerstvou rybu nebo mastné pokrmy.
        Použití s vakuovací nádobou
        Používejte pouze nádoby, které byly k vakuování navrženy. V opačném případě může dojít k jejich
        prasknutí.
         1.  Vložte potraviny do nádoby a ujistěte se, že její víko je suché a těsnění víka naprosto čisté.
            Pozor na přeplnění nádoby – nikdy nádobu nenaplňujte víc, než je uvedená čára Max.
         2.  Nádobu zavřete a víko řádně upevněte. Poté otočte knoflík do pozice „Vacuum“.
         3.  Zapněte vakuovač – přístroj bude v standby módu.
         4.  Otevřete víko vakuovače, vyjměte nádržku na kapalinu z vakuovací komory.
         5.  Pomocí hadice připojte vakuovač k vakuovací nádobě.
         6.  Zmáčkněte tlačítko Accessory a jemně zmáčkněte víko nádoby, dokud se v nádobě nevytvoří
            podtlak. To poznáte tak, že knoflíček na víku vakuovací nádoby se zacvakne.
         7.  Po dokončení vakuování se proces sám ukončí. Odpojte hadici a  knoflík na víku nádoby
            otočte do pozice „Lock“. Nádobu skladujte v lednici.
   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26