Page 23 - Manual – Food Dehydrator G21 – Bora
P. 23
Používání přístroje
1. Vložte připravené potraviny na tácy – tácy nepřeplňujte a nikdy je nepřekrývejte. Zavřete
dvířka.
2. Zapojte napájecí kabel do zásuvky. Spotřebič jednou pípne, tlačítko TEMP/TIME se rozsvítí
a na displeji se zobrazí 0000.
3. Stiskněte tlačítko TEMP, teplota bude na displeji blikat. Pomocí tlačítek + nebo – změňte
teplotu (35 °C – 75 °C). POZNÁMKA: Teplota se mění po 5 °C. Stiskněte a podržte tlačítko
+ nebo – pro rychlou změnu teploty. FUNKCE VENTILÁTORU: Funkční tlačítko „FAN“ při
nastavení teploty – pracuje pouze ventilátor bez topného tělesa. Lze použít k ochlazení
potravin po sušení.
4. Po nastavení teploty stiskněte tlačítko TIME pro nastavení doby sušení. Pomocí tlačítek
+ nebo – změňte nastavení času (0:30 – 48:00). POZNÁMKA: Čas se mění v 30minutových
krocích. Stiskněte a podržte tlačítko + nebo – pro rychlou změnu času.
5. Po nastavení teploty a času stiskněte do 1 minuty tlačítko START/STOP. POZNÁMKA:
Chcete-li proces sušení pozastavit, stiskněte kdykoli tlačítko START/STOP. Na obrazovce se
zobrazí 0000. POZNÁMKA: Volitelně můžete čas a teplotu kdykoli změnit stisknutím tlačítka
TEMP nebo TIME. Stiskněte TEMP nebo TIME a poté START/STOP, spotřebič se spustí ve
výchozím režimu – 70 °C po dobu 10 hodin.
6. Po dokončení sušení se nejprve vypne topné těleso. Ventilátor bude běžet ještě 10 sekund
a spotřebič 5krát pípne. Po dokončení sušení spotřebič odpojte ze zásuvky.
Funkce ROTATE
Kdykoliv během sušení stiskněte tlačítko „ROTATE“ pro spuštění funkce otáčení. Tlačítko ROTATE
bude blikat. Kdykoliv během sušení znovu stiskněte tlačítko „ROTATE“ pro zastavení režimu.
Tlačítko již nebude blikat.
Poznámka: Režim otáčení skončí po dokončení sušení.
Ovoce a zelenina sušené ve vaší sušičce se bude vzhledově lišit od sušeného ovoce a zeleniny
kupovaného v obchodech a supermarketech. To je proto, že vaše sušené ovoce a zelenina bude
sušena bez konzervačních látek, umělých barviv a jiných přísad.
Zaznamenávání vlhkosti vzduchu a váhy sušených potravin před a po sušení vám v budoucnosti
pomůže zlepšit techniku sušení.