Page 21 - Manual Juicer G21-Vitality Chamber-i
P. 21

Odšťavňování
          •  Řádně opláchněte čerstvé potraviny pro odstranění nežádoucích chemikálií. Nízkootáčkový
            odšťavňovač s lisováním za studena extrahuje šťávu i z neoloupaného ovoce a zeleniny, záleží
            ovšem na vaší chuťové preferenci.
          •  Měkké potraviny se vylisují snáz, pokud je skladujete v lednici.
          •  V případě kombinace měkkých a tvrdších potravin doporučujeme začít s extrahováním šťávy
            z měkkých potravin.
          •  Pokud začne dužina ucpávat plnící trubici, vypněte odšťavňovač a plnící trubici vyprázdněte.
            Poté pokračujte v procesu.
          •  Po vložení posledního kusu potraviny nechte spotřebič 5-10 vteřin pracovat, aby došlo k
            vymačkání veškeré šťávy.
          •  Vyčistěte všechny části odšťavňovače, které přišly do styku s potravinami a šťávou, po
            každém použití.

        Výroba zmrzliny (sorbetu)
          •  Vyrobte si přírodně sladkou mraženou dobrotu bez přidaných tuků, cukrů a kalorií.
          •  Páku systému Optimal seal nastavte na SORBET.
          •  Pro výrobu zmrzliny nejprve ovoce zamrazte na 8 hodin, poté je při pokojové teplotě ≥ 20°C
            nechte povolit, aby se dalo snadno nakrájet. Pod odtok dužiny dejte nádobu na dužinu a
            zapněte spotřebič.
          •  Pro oblíbené ovocné mražené sorbety použijte například banány, ostružiny, borůvky, maliny,
            jahody, meloun, kiwi, mango, hrušku nebo broskev.
          •  Dbejte na dodržení instrukcí.  V opačném případě může dojít k poškození spotřebiče.
        Výroba dětského jídla
          •  S naším odšťavňovačem máte při výrobě dětského jídla jistotu, že svému dítěti dáváte výživný
            a lehko stravitelný pokrm. Tím mu umožňujete poznat širokou škálu textur a chutí pokrmu bez
            umělých konzervantů.
          •  Nejprve zeleninu či ovoce tepelně  upravte – můžete dusit, vařit či péct. Dušení potravin
            zajišťuje uchování většiny jejich živin.
          •  Ovoce – z jablek, hrušek, broskví, blum, manga či jahod snadno uděláte pyré.
          •  Zelenina – chutné pyré snadno připravíte z brambor, mrkve, brokolice a dýně.
          •  Páku systému Optimal seal nastavte na SORBET a zavřete odvod šťávy. Pod odtok dužiny
            umístěte nádobu na dužinu a zapněte odšťavňovač. Postupně přidávejte uvařenou zeleninu/
            ovoce. Pokud používáte vařené či dušené potraviny, přidejte trochu vývaru, což napomůže
            zachování většího množství živin, které se mohly do vývaru uvolnit během vaření.
   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26