Page 11 - Manual - Garden grill G21 - Kentucky BBQ
P. 11

10. Gril skladujte na místě, které není přístupné dětem a zvířatům. Během používání nenechávejte
            gril bez dozoru.
         11. Pokud chcete během provozu přidat další dřevěné uhlí a/nebo dřevo do grilu, buďte velmi
            opatrní.
         12. Neskladujte a nepoužívejte gril v blízkosti hořlavých látek nebo na místech, kde se mohou
            vyskytovat hořlavé výpary.
         13. Pod grilem neskladujte hořlavé látky.
         14. Výšku roštu na dřevěné uhlí nastavujte pouze s  maximální opatrností, rukojeť se během
            provozu zahřívá.
         15. Během provozu se gril značně zahřívá. Aby nedošlo k popálení, mějte na paměti následující:
          •  nehýbejte s grilem
          •  stabilizujte gril tak, aby se nemohl samovolně pohybovat
          •  při práci noste žáruvzdorné rukavice
          •  dodržujte bezpečnostní pokyny
          •  nenoste volné oblečení a rozpuštěné vlasy, mohly by přijít do styku s grilem.
         16. Kontrolujte častěji plnicí množství v nádobě na zachycování tuku a vyprázdněte ji, když je plná
            do tří čtvrtin. Věnujte pozornost skutečnosti, že gril a sběrná nádoba jsou horké.
         17. Během grilování by mohl tuk z masa kápnout na uhlí a vznítit se. Pokud k tomu dojde, zavřete
            víko, abyste plameny potlačili. K hašení nikdy nepoužívejte kapaliny.
         18. Otevřením víka může náhlý silný přívod kyslíku způsobit žíhací plameny. Pokud chcete víko
            otevřít, dávejte pozor, aby vaše ruce, tělo a obličej byly v dostatečné vzdálenosti od plamenů
            a možných horkých par.
         19. Nezatěžujte poličky vpředu více než šest kilogramů.
         20. Nepřekračujte teplotu 260 °C. Nenechte žhavé uhlíky nebo kousky dřeva přijít do styku se
            stěnami grilu; mohlo by to poškodit kov a/nebo povlak na stěnách.
         21. Při montáži a provozu grilu buďte velmi opatrní, abyste předešli poranění o ostré hrany grilu.
         22. Při větrných podmínkách byste měli gril skladovat a provozovat v chráněném prostoru.
         23. Uzavřete víko, větrací otvory a víko komína, abyste oheň uhasili.
         24. Uhlíky a popel nenechávejte bez dozoru v grilu. Než budete moci odejít od grilu, musíte z grilu
            odstranit veškeré zbývající uhlíky a popel. Umístěte je do nehořlavé kovové nádoby a zcela
            zalijte vodou. Nechte zalité po dobu 24 hodin.
         25. Již použité uhlí a popel by měly být skladovány v bezpečné vzdálenosti od jiných předmětů
            nebo hořlavých materiálů.
         26. Zalejte oblast pod grilem a kolem něj vodou, abyste uhasili uhlíky, které během provozu mohly
            z grilu vypadnout.
         27. Po každém použití gril důkladně vyčistěte, abyste prodloužili jeho životnost. Na povrchy
            můžete také použít tenkou vrstvu stolního oleje, abyste zajistili další ochranu proti korozi.
         28. Vzhledem k hmotnosti grilu byste měli být při přemisťování spotřebiče opatrní.
         29. Během provozu grilu se doporučuje mít k dispozici připravený hasicí přístroj.
         30. Příslušenství a/nebo připojovací díly, které nebyly speciálně pro tento výrobek vyvinuty,
            by neměly být používány v kombinaci s tímto grilem. To může vést ke zranění osob nebo
            poškození grilu.
         31. Před prvním použitím grilu odstraňte všechny nálepky a štítky ze všech částí grilu.
         32. Zlikvidujte obalový materiál podle pokynů místní správy.
   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16