Page 12 - Manual – Gril G21 – Hawaii
P. 12
Před prvním použitím spotřebiče:
• Odstraňte veškerý obalový materiál a důkladně omyjte grilovací desku, misku na sběr tuku
a kovové víko. Grilovací deska a nádoba na sběr tuku jsou vhodné do myčky.
Důležité: Všechny části důkladně vysušte. Nikdy neponořujte odnímatelný regulátor
teploty do vody.
• Gril předehřejte na maximální stupeň asi 3–5 minut se zavřeným víkem a bez jídla na
grilovací desce. Zbytky zbylé z výrobního procesu mohou při prvním použití zařízení
způsobit zápach a kouř - je to normální jev.
Obsluha spotřebiče
• Připojte spotřebič k elektrické síti.
• Nastavte regulátor teploty na požadovanou úroveň teploty (zahřátí obvykle trvá asi 3 minuty).
• Kontrolka teploty zhasne, jakmile bylo dosaženo požadované teploty.
• Pokrm, který chcete grilovat, položte na rošt, případně nejprve na alobalový tác a až poté na
rošt.
Doba vaření
Následující jsou doporučené doby vaření. Pro různé hmotnosti a velikosti potravin budou
vyžadovány různé časy a podle toho, zda grilujete s víkem nebo bez.
Grilované jídlo Stupeň teploty Doba vaření
Steak/Hovězí maso 5 15-20 min
Jehněčí 5 12-18 min
Kuřecí paličky 5 25-30 min
Kotleta 5 20-25 min
Kuřecí křídla 5 15-20 min
Vepřová panenka 4-5 9-10 min
Ryba 5 12-15 min
Špízy 3-4 10-12 min
Klobásy 3-4 12-15 min
Tipy na grilování
• Maso bude křehké, pokud ho před vařením necháte přes noc marinovat.
• K obracení grilovaného jídla vždy používejte kleště nebo nějakou formu obracečky – ne
vidličku! (Vidlička může poškodit nepřilnavou vrstvu grilu.)
• Maso a ryby obracejte během grilování pouze jednou. Není nutné je obracet více než jednou,
protože nadměrné otáčení způsobuje vysychání masa.
• Pokud se jídlo lepí na grilovací rošt, potřete rošt čas od času kouskem kuchyňského papíru
namočeného v oleji, aby se obnovila nepřilnavá vrstva.