Page 12 - Manual – Gril G21 – Hawaii
P. 12

Před prvním použitím spotřebiče:
            •  Odstraňte veškerý obalový materiál a důkladně omyjte grilovací desku, misku na sběr tuku
             a kovové víko. Grilovací deska a nádoba na sběr tuku jsou vhodné do myčky.
             Důležité: Všechny části důkladně vysušte. Nikdy neponořujte odnímatelný regulátor
             teploty do vody.
            •  Gril předehřejte na maximální stupeň asi 3–5 minut se zavřeným víkem a bez jídla na
             grilovací desce. Zbytky zbylé z výrobního procesu mohou při prvním použití zařízení
             způsobit zápach a kouř - je to normální jev.
          Obsluha spotřebiče
            •  Připojte spotřebič k elektrické síti.
            •  Nastavte regulátor teploty na požadovanou úroveň teploty (zahřátí obvykle trvá asi 3 minuty).
            •  Kontrolka teploty zhasne, jakmile bylo dosaženo požadované teploty.
            •  Pokrm, který chcete grilovat, položte na rošt, případně nejprve na alobalový tác a až poté na
             rošt.

          Doba vaření
          Následující jsou doporučené doby vaření. Pro různé hmotnosti a velikosti potravin budou
          vyžadovány různé časy a podle toho, zda grilujete s víkem nebo bez.


              Grilované jídlo       Stupeň teploty              Doba vaření
              Steak/Hovězí maso     5                           15-20 min
              Jehněčí               5                           12-18 min
              Kuřecí paličky        5                           25-30 min
              Kotleta               5                           20-25 min
              Kuřecí křídla         5                           15-20 min
              Vepřová panenka       4-5                         9-10 min
              Ryba                  5                           12-15 min
              Špízy                 3-4                         10-12 min
              Klobásy               3-4                         12-15 min


          Tipy na grilování
            •  Maso bude křehké, pokud ho před vařením necháte přes noc marinovat.
            •  K obracení grilovaného jídla vždy používejte kleště nebo nějakou formu obracečky – ne
             vidličku! (Vidlička může poškodit nepřilnavou vrstvu grilu.)
            •  Maso a ryby obracejte během grilování pouze jednou. Není nutné je obracet více než jednou,
             protože nadměrné otáčení způsobuje vysychání masa.
            •  Pokud se jídlo lepí na grilovací rošt, potřete rošt čas od času kouskem kuchyňského papíru
             namočeného v oleji, aby se obnovila nepřilnavá vrstva.
   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17