Page 20 - Manual – Chamber vacuum sealer G21 – Virtuous
P. 20

Bezpečnostní opatření
        Zapojte napájecí kabel do zásuvky – zařízení přejde do pohotovostního režimu, na displeji se
        zobrazí „OFF“.
        Stiskněte tlačítko Power/Stop   , zařízení přejde do pohotovostního pracovního stavu, na
        displeji se zobrazí „ON“.
        Pokud se na displeji po stisknutí tlačítka Power/Stop    zobrazí „CLO“, zařízení je
        v ochranném režimu. Pro pokračování otevřete víko. Pokud víko nejde otevřít, stiskněte na
        2-3 sekundy tlačítko Power/Stop   .


        Vakuování se sáčky
        Abyste prodloužili životnost vakuové svářečky, doporučujeme mezi jednotlivými těsněními
        udělat alespoň 20sekundovou pauzu.
        Vyberte vakuový sáček správné velikosti a vložte do něj potraviny, jež chcete vakuovat. Mezi
        potravinami a horním koncem sáčku by mělo být alespoň 5 cm volného místa, aby došlo ke
        správnému svaření.
        Stiskněte tlačítko Seal    a poté pomocí tlačítek    a    zvolte dobu svařování (s programy
        Smart vac a Customized vac stačí tento krok provést jednou, zařízení si nastavení zapamatuje).


        Volba režimu vakua Smart vac    nebo Customized
        Pokud používáte režim    Smart Vacuum, stiskněte tlačítko Smart Vac/Bag size    a vyberte
        odpovídající velikost sáčku (L, M, S).
        Pokud používáte režim Customized Vacuum   , stiskněte tlačítko Customized Vac    a poté
        pomocí tlačítek    a    nastavte požadovanou dobu vakuování.
        Sáček s potravinami vložte naplocho do vakuové komory, horní okraj sáčku nasaďte na svářecí
        drát a svorky nasuňte do ústí sáčku. Ústí sáčku by mělo být čisté, suché a bez nečistot.




















        Zavřete víko a jemně jej stiskněte po dobu 2-3 vteřin. Zařízení automaticky spustí vakuovací program.
        Po dokončení programu zařízení třikrát zapípá a automaticky se uvolní víko. Vyjměte zavakuované
        potraviny, zkontrolujte svár a uložte je do chladničky nebo mrazničky.
        Poznámka: Správný svár je čirý. Pokud je svár skvrnitý nebo neúplný, prodlužte dobu svařování.
        Pokud je svár bílý nebo mléčný, zkraťte dobu svařování.
   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25