Page 25 - Manual – Juicer G21 – Gracioso
P. 25

Rady na výběr surovin
        1.  Vyberte čerstvé ovoce a zeleninu, které obsahuje více šťávy, správné suroviny jako např.
        jablko, hruška, hroznové víno, meloun, stonky celeru, mrkev, špenát, řepa.
        2.  Odstraňte silnou kůru ze surovin jako je např. meloun, řepa. Odstraňte všechny pecky např. z
        broskví a meruněk.
        3.  Pro přípravu jablečné šťávy použijte pouze tvrdá jablka. Nepoužívejte přezrálá a moučná jablka.
        4.  Čerstvé jablko může po pár minutách zhnědnout, což je běžná oxidace. Přidáním pár kapek
        citronové šťávy oxidaci zpomalíte.
        5.  V odšťavňovači můžete odšťavňovat i listy a stonky (např. celeru, salátu).
        6.  Suroviny s větším množstvím dužiny jako jsou jahody, rajčata, ananas, kiwi, pomeranč
        prosíme, odšťavňujte se surovinami obsahujícími více šťávy, nejdříve odšťavňujte měkké suroviny
        a poté tvrdé.
        7.  V odšťavňovači nemohou být zpracovávány suroviny obsahující škrob jako banán, papája,
        avokádo, fíky a mango. Tyto suroviny zpracujte v mixéru nebo v kuchyňském robotu.
        8.  Zde jsou uvedeny výživové složky pro běžné suroviny:
         Ovoce/zelenina  Hlavní živiny                        (kcal) na 200g surovin
         Jablko       Vláknina, vitamin B1, kalium                  108
         Hruška       Vláknina , vitamin B2                         100
         Broskev      Vláknina , kalium                             102
         Kiwi         Vláknina , vitamin A, B1, C, vápník, kalium   122
         Meruňka      Vláknina , vitamin A, vápník, kalium           76
         Pomeranč     Vitamin A, B1, C, vápník, kalium              102
         Hroznové víno  Vitamin C, kalium                            88
         Ananas       Vláknina , vitamin C, vápník, kalium           88
         Tropické ovoce  Vitamin C, kalium                           84
         Vodní meloun  Vitamin A                                     52
         Hami meloun  Vitamin A, C, kalium                           68
         Moruše       Vláknina, vápník, vitamin B2                  114
         Meloun       Vitamin C, kalium                              54
         řepa         Vláknina, vitamin A, B1, B2, C, vápník, kalium, železo  44
         Rajče        Vitamin A, C, kalium, vápník                   40
         Jahody       Vláknina, vitamin C, vápník, kalium, železo    64
         Zelí         Vláknina, vitamin A, C, vápník, kalium         48
         Mrkev        Vláknina, vitamin A, C, vápník, kalium, železo  78
         Celer        Vláknina, vitamin B2, A, C, vápník, kalium,    34
         Okurka       Vitamin A, vápník, kalium                      60
         Špenát       Vláknina, vitamin B2, A, C, vápník, kalium, železo  56
         Hořká tykev  Vláknina, vitamin A, C, vápník, kalium         44
         Jamajský pepř  Vláknina, vitamin A, C, vápník, kalium       50
         Brokolice    Vláknina, vitamin A, C, B1, vápník, železo     72
   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30