Page 21 - Manual – Countertop Reverse Osmosis System G21 – Osmo
P. 21

Odůvodnění ztráty minerálů
        Proces reverzní osmózy je velmi účinný způsob filtrace, při kterém dochází k odstranění většiny
        nežádoucích látek, jako jsou pesticidy, těžké kovy, bakterie a viry. Spolu s nimi však filtr zachytí
        i část minerálních látek přirozeně se vyskytujících ve vodě. Nejedná se však o úplné odstranění
        minerálů – výsledná voda není destilovaná, ale stále obsahuje zbytkové množství minerálů. Je
        důležité si uvědomit, že voda by nikdy neměla být hlavním zdrojem příjmu minerálních látek. Tělo
        získává většinu potřebných živin ze stravy či kvalitních doplňků. Reverzní osmóza vám tak nabízí
        čistý základ – vodu zbavenou škodlivin, do které si můžete přidat přesně to, co vaše tělo skutečně
        potřebuje. Žádné nežádoucí příměsi, jen čistota a kontrola.

        Doporučení pro doplnění minerálů do RO vody
            1. Mineralizátory – Speciální doplňky pro reverzní osmózu, které obohacují vodu o základní
            minerály, jako je vápník a hořčík.
            2. Himalájská sůl nebo minerální kapky – Přirozený způsob doplnění stopových prvků
            a elektrolytů do vody.
            3. Směsi minerálních solí – Speciální směsi prodávané pro remineralizaci vody.
            4. Strava – Minerály doplníte i vyváženou stravou (zelenina, ovoce, ořechy).
            5. Minerální doplňky – Tablety nebo prášky k obohacení vody
        Jak probíhá samotná filtrace vody?
        Voda nejprve prochází přes předfiltr, který spolehlivě odstraní usazeniny a anorganické látky, jako
        je chlor. Tento filtr slouží primárně k ochraně membrány filtru reverzní osmózy. Po předfiltraci voda
        protéká přes posilovací čerpadlo a je protlačována membránou pot tlakem 0,4-0,6 MPa. Tato
        membrána má filtrační otvory o velikosti pouhých 0,0001 µm, díky čemuž propustí jen ty nejmenší
        ionty a molekuly vody. Vzhledem k této extrémně jemné struktuře membrány musí být filtrované
        látky také odstraněny, aby se zabránilo jejímu ucpání. To je důvod, proč vzniká odpadní voda. Při
        finální filtraci prochází voda sekundárním uhlíkovým filtrem, který zajišťuje vyváženou hodnotu pH
        a dodává vodě svěží chuť.
   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26