Šťáva z bobulovin
Bobuloviny, jako jsou angrešty, borůvky, maliny, ostružiny nebo rybíz
jsou vhodné na přípravu domácích čerstvých ovocných šťáv. V létě jsou
osvěžující, nabijí Vás energií a dodávají potřebné vitamíny a minerální
látky.
Borůvky – díky modrému barvivu, které se nazývá myrtilin, zachycují
volné radikály, čímž snižují riziko srdečně-cévních chorob. Mají
blahodárné účinky na zrak, zpomalují proces stárnutí a snižují riziko
rakoviny.
Angrešt – nejen, že je to velmi chutné ovoce, ale je významným
zdrojem vitamínů a minerálních látek. Zamezuje nadměrnému ukládání tuků
v těle, detoxikuje ledviny a trávicí trakt včetně střev.
Maliny – obsahují velké množství vitamínů, díky kterým posilují
imunitu. Zabraňují očním nemocem a působí proti stresu a migrénám.
Ostružiny – obsahují snadno stravitelné cukry a z 80 % jsou tvořeny
vodou. Podporují léčbu nemocí a urychlují rekonvalescenci. Zbavují
infekcí v krku a ulevují od bolavých dásní.
Rybíz – kromě vitamínu C je bohatý na karoteny, které se v
organismu mění na vitamín A, díky čemuž chrání sliznice v těle. Je
prospěšný pro srdce, nervy a svaly, a to především díky manganu.
Ovocné šťávy z bobulovin jsou výborné a plné vitamínů. S jejich
přípravou mi pomáhá odšťavňovač G21 Chamber
Horizontal, dobře se s ním pracuje a šťávy z něj jsou v mžiku
hotové. Zůstávají v nich důležité vitamíny, enzymy i minerální látky a
dodají Vám spoustu živin a energie na celý den.
Náš TIP: Hledáte-li nejlepší odšťavňovač,
s jeho výběrem Vám poradíme v našem nákupním rádci odšťavňovače
na ovoce a zeleninu.