TIRAWMISU

Co potřebujete:
Na světlou vrstvu:
120-230 ml/ 1/2 -1 šálek ořechového mléka
150g / 1 šálek kešu oříšků
2 lžíce surového medu
1 lžičku vanilkového extraktu
špetku mořské soli
Na kakaovou vrstvu:
230 ml/1 šálek oříškového mléka
˝ šálku mladé kokosové dužniny (100 g) nebo mletého kokosu (50g)
1 lžíci kokosového oleje
1 lžičku lecitinu
˝ lžičky vanilkového extraktu
špetku mořské soli

Na ozdobu:
lžíce raw kakaového prášku

Postup:
Nejprve namočte kešu alespoň na 2 hodiny do vody, pa vodu slijte a oříšky použijte.
Umixujte světlý a tmavý krém, každý zvlášť, ve vysokorychlostním mixéru
Snažte se dosáhnout tak hladkého krému, jak jen to bude možné.

Do koláčové formy či skleniček vlijte nejprve vrstvu světlého krému, nechte na chvíli ztuhnout v mrazáku. Po ztuhnutí na ni navrstvěte kakaovou hmotu, urovnejte, opět vložte do mrazáku. Tento postup opakujte, dokud vám vystačí suroviny. Snažte se ale o to, aby horní vrstva byla světlá.

Prosejte raw kakaový prášek sítkem na horní vrstvu (na světlé se prostě bude vyjímat líp) a opět dejte do chladu. Před podáváním nechte jen krátce povolit.

 



Můj tip:
Pokud můžete sehnat surový med a nepražené kakao, nezoufejte a klidně použijte to, co máte ve spíži. V užitečných odkazech na konci knihy pak najdete seznam prodejen, kde můžete raw suroviny nakoupit.