BROKOLICOVÁ POLÉVKA

Co potřebujete:

220 g/ 2 ˝ šálku brokolicových růžiček
80g/ ˝ šálku dýňových semínek
1 zralé avokádo
2 vypeckované datle
ź lžičky kmínu
1 lžička soli
1 stroužek česneku
1 hrst čerstvého koriandru
520 ml / 2 ˝ šálku vody

Postup:
Brokolici důkladně propláchněte, aby se zbavila i dobře ukrytých nečistot. Dýňová semínka můžete namočit předem, aby šla snáz mixovat, ale není to nutnost. Do mixéru vsypte brokolici, dýňová semínka, vypeckované a oloupané avokádo, datle, kmín, sůl, česnek a většinu koriandru. Rozmixujte všechny ingredience na jemnou polévku. Zbylý koriandr nasekejte na větší kousky. Polévku rozdělte na talíře, ozdobte koriandrem a podávejte.

Něco málo o brokolici:
Brokolice je výjimečně bohatá na výživné látky-vitamíny i minerály. Má skvěle vyváženou hladinu vitamínů A a K, aby dokázala podpořit vstřebávání vitamínu D. Což v praxi znamená, že umí pomoci naší kůži. Když je člověk nucen uchýlit se k výživovým doplňkům a nahrazovat vitamín D, brokolice mu pomůže doplňky správně využít. V létě, když se spálíte, protože jste byli moc na sluníčku (samozřejmě kvůli tvorbě vitamínu D), vám brokolice pomůže zvládnout to nejhorší. A stačí vám k tomu 50 g brokolice denně. Nebo ekvivalentní množství týdně, pokud tedy nechcete jíst brokolici každý den. Také je dobrá na oči a obsahuje spoustu vitamínu C. Syrová brokolice pomáhá při pálení žáhy a jako prevence žaludečních vředů, ale jako vařená už tak dobré výsledky nepřináší.