Šťáva z bobulovin

Bobuloviny, jako jsou angrešty, borůvky, maliny, ostružiny nebo rybíz jsou vhodné na přípravu domácích čerstvých ovocných šťáv. V létě jsou osvěžující, nabijí Vás energií a dodávají potřebné vitamíny a minerální látky.
šťáva z bobulovin
Borůvky
– díky modrému barvivu, které se nazývá myrtilin, zachycují volné radikály, čímž snižují riziko srdečně-cévních chorob. Mají blahodárné účinky na zrak, zpomalují proces stárnutí a snižují riziko rakoviny.

Angrešt – nejen, že je to velmi chutné ovoce, ale je významným zdrojem vitamínů a minerálních látek. Zamezuje nadměrnému ukládání tuků v těle, detoxikuje ledviny a trávicí trakt včetně střev.

Maliny – obsahují velké množství vitamínů, díky kterým posilují imunitu. Zabraňují očním nemocem a působí proti stresu a migrénám.

Ostružiny
– obsahují snadno stravitelné cukry a z 80 % jsou tvořeny vodou. Podporují léčbu nemocí a urychlují rekonvalescenci. Zbavují infekcí v krku a ulevují od bolavých dásní.

Rybíz – kromě vitamínu C je bohatý na karoteny, které se v organismu mění na vitamín A, díky čemuž chrání sliznice v těle. Je prospěšný pro srdce, nervy a svaly, a to především díky manganu.

Ovocné šťávy z bobulovin
jsou výborné a plné vitamínů. S jejich přípravou mi pomáhá odšťavňovač G21 Chamber Horizontal, dobře se s ním pracuje a šťávy z něj jsou v mžiku hotové. Zůstávají v nich důležité vitamíny, enzymy i minerální látky a dodají Vám spoustu živin a energie na celý den.
šťáva z bobulovin
Náš TIP: Hledáte-li nejlepší odšťavňovač, s jeho výběrem Vám poradíme v našem nákupním rádci odšťavňovače na ovoce a zeleninu.