KAROTKOVÁ POLÉVKA 
      Co potřebujete: 
        3 velké mrkve 
        1 menší cibuli 
        3cm zázvoru 
        1 malou červenou chilli papričku 
        2 velké pomeranče 
        1lžičku mletého kmínu 
        1lžičku mletého koriandru 
        mořskou sůl podle chuti 
        1lžíci olivového oleje  
        zelenou cibulku na ozdobu 
      Postup: 
        Oškrábejte mrkev, oloupejte cibuli, obojí pokrájejte na menší kousky a nasypte do mixéru. Očistěte zázvor, nakrájejte ho na plátky a vhoďte do mixéru. Vyškrábněte semínka z chilli papričky, dužninu pokrájejte a přidejte ji k ostatní zelenině. 
        Odšťavněte pomeranče, šťávu nalijte do mixéru. Přidejte koření a sůl a vše spolu umixujte. Dle potřeby přidejte olej. Očistěte zelenou cibulku, pokrájejte ji na drobná kolečka a ozdobte jimi polévku před podáváním. 
      Něco málo o karotce: 
        Obsahuje vysoké množství provitamínu A-beta karotenu, který pomáhá udržovat dobrý zrak, podporuje imunitu a celkové zdraví. Na kardiovaskulární systém má mrkev a ostatní zelenina ze žlutooranžového spektra příznivější vliv než listová a všechny ostatní. Při dlouhém skladování mrkev ztrácí živiny. Týdny v dostatečně vlhkém a chladném prostředí jí nevadí, věda potvrzuje selský rozum našich předků, kteří mrkev schovávali v písku ve sklepě. Je velmi oblíbená, když nabídnete dětem zeleninový bar, vsaďte se že zmizí jako první. 
       
       
       
        
       
        
  | 
      |